STØTT OSS
Sightsavers Reports

Aminatas historie

januar 2017
Aminatas historie

Aminata er bare ni måneder gammel.

Hun er født i et land der trakom er utbredt og lever under forhold der rent vann ikke er direkte tilgjengelig, noe som innebærer at hun er i faresonen for å bli rammet av sykdommen. Rammes hun av sykdommen, risikerer hun å miste synet og, etterhvert som hun vokser opp, sin uavhengighet.

Trakom er et stort folkehelseproblem i Senegal og er endemisk i flere av regionene. Rammes man av sykdommen, kan den oppleves som ytterst smertefull. Den gjør at øyevippene vender seg innover og irriterer øynenes overflate, noe som leder til blemmer og til og med fullstendig blindhet.

Landsbyen som Aminata bor i, Diam Diam, er i Kaffrine-regionen i Senegal, 240 km fra hovedstaden Dakar. Sightsavers i Senegal har jobbet sammen med regionens medisinske senter for å lære opp og støtte et felles distribusjonsprogram for Zithromax™, antibiotikaen som beskytter mennesker, slik som Aminata, fra trakom i ett år.

Aminata er undersøkt.

Trakom er et stort folkehelseproblem i Senegal

Dette programmet implementeres parallelt med opplæring av øyehelsepersonell (til å utføre trichiasisoperasjoner), besørge baderom i enkelte landsbyer og gi opplæring om ansiktsvask. Disse fire aspektene i SAFE-strategien (Surgery, Antibiotics, Face washing and Environmental improvement, eller Operasjon, Antibiotika, Ansiktsvask og Miljøforbedring) anbefales av Verdens Helseorganisasjon, WHO, som den mest effektive metoden for å bekjempe sykdommen.

Takket være donasjoner fra mennesker som deg, har dette Sightsavers-programmet gitt Aminata og landsbyen hennes Zithromax™ som beskytter dem fra denne brutale sykdommen i et helt år!

Gir du din donasjon i dag og hjelper flere mennesker som Aminata?

Aminata sitter med sin mor.

“Gir du din donasjon i dag og hjelper flere mennesker som Aminata?”

Aminata sitter med sin mor.

Les mer om arbeidet vårt

Forsømte tropesykdommer

Flere historier

Mamodu står utenfor huset sitt, skadene elveblindhet har påført ham er synlige.

Sommerappell

Denne sommeren kan du hjelpe å beskytte fremtidige generasjoner fra de livstransformerende konsekvensene elveblindhet fører med seg.

juni 2019
Pru-elva hvor svartfluer oppholder og formerer seg i Asubende, Ghana

Elva

Denne vakre elva bar på en hemmelighet som ødela liv. Finn ut hvordan du kan hjelpe denne sommeren.

juni 2019
Kampanjen oppfordret mennesker med funksjonsnedsettelser til å stemme.
/ Nyheter /

Oppdateringer for mai: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter fra India, hvor Sightsavers har gjennomført en kampanje for å hjelpe mennesker med funksjonsnedsettelser ta del i regjeringsvalget. Pluss oppdateringer fra Mali, Bangladesh og Nigeria.

mai 2019