STØTT OSS
Sightsavers Reports

Aminatas historie

Aminatas historie

Aminata er bare ni måneder gammel.

Hun er født i et land der trakom er utbredt og lever under forhold der rent vann ikke er direkte tilgjengelig, noe som innebærer at hun er i faresonen for å bli rammet av sykdommen. Rammes hun av sykdommen, risikerer hun å miste synet og, etterhvert som hun vokser opp, sin uavhengighet.

Trakom er et stort folkehelseproblem i Senegal og er endemisk i flere av regionene. Rammes man av sykdommen, kan den oppleves som ytterst smertefull. Den gjør at øyevippene vender seg innover og irriterer øynenes overflate, noe som leder til blemmer og til og med fullstendig blindhet.

Landsbyen som Aminata bor i, Diam Diam, er i Kaffrine-regionen i Senegal, 240 km fra hovedstaden Dakar. Sightsavers i Senegal har jobbet sammen med regionens medisinske senter for å lære opp og støtte et felles distribusjonsprogram for Zithromax™, antibiotikaen som beskytter mennesker, slik som Aminata, fra trakom i ett år.

Aminata er undersøkt.

Trakom er et stort folkehelseproblem i Senegal

Dette programmet implementeres parallelt med opplæring av øyehelsepersonell (til å utføre trichiasisoperasjoner), besørge baderom i enkelte landsbyer og gi opplæring om ansiktsvask. Disse fire aspektene i SAFE-strategien (Surgery, Antibiotics, Face washing and Environmental improvement, eller Operasjon, Antibiotika, Ansiktsvask og Miljøforbedring) anbefales av Verdens Helseorganisasjon, WHO, som den mest effektive metoden for å bekjempe sykdommen.

Takket være donasjoner fra mennesker som deg, har dette Sightsavers-programmet gitt Aminata og landsbyen hennes Zithromax™ som beskytter dem fra denne brutale sykdommen i et helt år!

Gir du din donasjon i dag og hjelper flere mennesker som Aminata?

Aminata sitter med sin mor.

“Gir du din donasjon i dag og hjelper flere mennesker som Aminata?”

Aminata sitter med sin mor.

Les mer om arbeidet vårt

Forsømte tropesykdommer

Flere historier

Lokale helsearbeidere i Menia-regionen distribuerte antibiotikumet.
sightsavers_news

Nesten 300 000 mennesker medisinert i Egypts første store trakomkampanje

Antibiotika ble distribuert i Menia-regionen i det nordlige Egypt, hvor neste ti prosent av barn mellom ett og ni år viste symptomer på sykdommen.

Gordane and Suhura embrace following successful surgery.
Sightsavers Reports

Gordane og Suhuras historie

Gordane and Suhura, from Mozambique, could not see each other's faces for years. Now following sight-saving cataract surgery, they are living life to the full once again.

A mother helps her daughter with some school work.
Sightsavers Reports

Khadijahs historie

Seks år gamle Khadijah fikk problemer på skolen fordi hun ikke var i stand til å gjøre skolearbeidet sitt. Men etter en øyeoperasjon kan hun nesten ikke vente med å lære å lese og skrive.