STØTT OSS
Sightsavers Reports

Aminatas historie

januar 2017
Aminatas historie

Aminata er bare ni måneder gammel.

Hun er født i et land der trakom er utbredt og lever under forhold der rent vann ikke er direkte tilgjengelig, noe som innebærer at hun er i faresonen for å bli rammet av sykdommen. Rammes hun av sykdommen, risikerer hun å miste synet og, etterhvert som hun vokser opp, sin uavhengighet.

Trakom er et stort folkehelseproblem i Senegal og er endemisk i flere av regionene. Rammes man av sykdommen, kan den oppleves som ytterst smertefull. Den gjør at øyevippene vender seg innover og irriterer øynenes overflate, noe som leder til blemmer og til og med fullstendig blindhet.

Landsbyen som Aminata bor i, Diam Diam, er i Kaffrine-regionen i Senegal, 240 km fra hovedstaden Dakar. Sightsavers i Senegal har jobbet sammen med regionens medisinske senter for å lære opp og støtte et felles distribusjonsprogram for Zithromax™, antibiotikaen som beskytter mennesker, slik som Aminata, fra trakom i ett år.

Aminata er undersøkt.

Trakom er et stort folkehelseproblem i Senegal

Dette programmet implementeres parallelt med opplæring av øyehelsepersonell (til å utføre trichiasisoperasjoner), besørge baderom i enkelte landsbyer og gi opplæring om ansiktsvask. Disse fire aspektene i SAFE-strategien (Surgery, Antibiotics, Face washing and Environmental improvement, eller Operasjon, Antibiotika, Ansiktsvask og Miljøforbedring) anbefales av Verdens Helseorganisasjon, WHO, som den mest effektive metoden for å bekjempe sykdommen.

Takket være donasjoner fra mennesker som deg, har dette Sightsavers-programmet gitt Aminata og landsbyen hennes Zithromax™ som beskytter dem fra denne brutale sykdommen i et helt år!

Gir du din donasjon i dag og hjelper flere mennesker som Aminata?

Aminata sitter med sin mor.

“Gir du din donasjon i dag og hjelper flere mennesker som Aminata?”

Aminata sitter med sin mor.

Les mer om arbeidet vårt

Forsømte tropesykdommer

Flere historier

Mayasa holder Bibie utenfor huset deres.

Tanzanias glemte familier

Glemt, isolert og ødelagt av trakom. Vil du hjelpe å redde synet til en familie som Bibies?

mars 2019
En frivillig i Elfenbenskysten lærer hvordan man kan oppdage trakom ved å undersøke øyne til et barn.
sightsavers_news

Oppdateringer for februar: høydepunkter fra rundt om i verden

En oppdatering fra Sightsavers’ India-kontor, som har vunnet flere høyprofilerte priser for sitt humanitære arbeid. Pluss nyheter fra Nigeria, Elfenbenskysten og Senegal.

februar 2019
Barn feirer under den siste trakombehandlingskampanjen i Yendi, Nord-Ghana.

Ghana tar farvel med trakom

I juni 2018 ble Ghana offisielt erklært fri for trakom, noe som illustrer hvordan din sjenerøse støtte gjør en reell forskjell.

februar 2019