STØTT OSS
Sightsavers Reports

Hazrats historie

Hazrats historie

Hazrat Billal elsker matbutikken sin.

“Jeg er den rette til å drive den”, sier han. “Alle kjenner meg!” Han har åpent når kundene trenger ham, fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, og gjør det stort innen såpe og matolje.

Hazrat har en ryddig arbeidsplass – på den måten finner han alt han blir bedt om. Men håndtering av penger kan være vanskelig. Hazrat kan ikke se, så de ulike verdiene av nesten identiske sedler er vanskelig å skille fra hverandre.

39-åringen har vært blind siden fødselen, og er vant til å takle de daglige utfordringene som følger av å ikke kunne se. Han har vært mer heldig enn mange i hans situasjon. Han har slektninger som både kan og vil støtte ham gjennom livet. Men da han giftet seg, og han og konen Shomola fikk to barn, følte ikke Hazrat at han var den faren han ønsket å være. Han hadde ikke selvtilliten eller de praktiske ferdighetene til å gå ut og tjene til livets opphold for familien. Så, hva skjedde?

Hazrat med familie.

Hazrat var heldig som fikk hjelp av ABC og støtte fra familien

I 2008 møtte Hazrat en medarbeider fra Sightsavers’ Bangladesh-partner, Action for Blind Children (ABC). Til tross for navnet jobber ABC med funksjonshemmede i alle aldre. Og deres medarbeider så potensialet til Hazrat, om han bare fikk tilgang til de riktige tjenestene. Takket være ABCs henvisning ble Hazrat offisielt registrert som varig ufør og introdusert for andre med synshemming. Siden har ingenting kunnet stoppe ham.

Hazrat og 20 andre dannet selvhjelpsgruppen Arjunchar Dristi Protibondi Bohumoki Kallayan Samabay Samity. De møtes månedlig, og målet er å støtte hverandre til å leve selvstendige liv, bli økonomisk uavhengige som gruppe, og jobbe for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne i byen Narshingdi.

Det var denne nye, og for ham revolusjonerende, tankegangen som fikk Hazrat til å fatt på et nytt liv – og han er lykkelig for valget: “Nå kan jeg være et eksempel for barna mine”.

Hazrat var heldig som fikk hjelp av ABC og støtte fra familien. Men for millioner av andre med nedsatt funksjonsevne er det ingen tilgjengelige midler til å danne grupper som denne, og mange er forlatt eller forsømt av familiene.

Akkurat nå overskygger de hjerteskjærende historiene de positive, men du kan være med på å endre det ved å støtte oss i dag.

Hazrat, smiler, in his shop.

“Nå kan jeg være et eksempel for barna mine”

Hazrat, smiler, in his shop.

Les mer om arbeidet vårt

Funksjonsnedsettelser

Flere historier

Dr Agatha Aboe ler under samtale med lokalbefolkning ute i felten.
Sightsavers Reports

Agathas historie

Dr Agatha Aboe, fra Ghana, har jobbet hos Sightsavers i 10 år. Hun er ekstremt dedikert til å eliminere den forsømte tropiske sykdommen trakom som fører til blindhet.

A mother helps her daughter with some school work.
Sightsavers Reports

Khadijahs historie

Seks år gamle Khadijah fikk problemer på skolen fordi hun ikke var i stand til å gjøre skolearbeidet sitt. Men etter en øyeoperasjon kan hun nesten ikke vente med å lære å lese og skrive.

Mwiza sitter utenfor hjemmet sitt og ser trist ut.
Sightsavers Reports

Mwizas historie

Som mange andre åtteåringer elsker Mwiza å spille fotball og leke med bestevennen sin. Men han har trakom, og uten behandling står han i fare for å miste synet.