STØTT OSS
Sightsavers Reports

Abdus historie

juni 2017
Abdu stands in his house.

13-åringen Abdu er en smart tenåring med en ambisiøs natur.

“Når jeg blir voksen, vil jeg bli forretningsmann”, forteller han oss. Men Abdu lider også av trakom – en forferdelig forsømte tropesykdommer (NTD) som har plaget øynene hans i fem år.

“Det klør. Det gir ham hodepine, feber, selv ørene hans påvirkes … Når det er intenst, kan han ofte ikke gjøre noe.” Abdus mor, Amina, forteller oss hvordan trakom påvirker sønnen hennes.

Tilstanden er en uhyggelig infeksjon som gjør at øyenvippene vokser innover og skraper øyets overflate på en smertefullt skrapende måte. Hvis det ikke blir diagnostisert og behandlet raskt nok, kan det til slutt føre til blindhet.

“Jeg går på Koranskole, men øynene mine forstyrrer meg under leksjonen. Jeg er ikke fornøyd med det. Jeg føler meg ikke beroliget … Jeg skulle ønske smertene ville stoppe.”

Heldigvis for Abdu, har et støtteprogram fra Sightsavers – med sikte på å øke bevisstheten, distribuere behandlings- og treningspersonell – blitt opprettet i Sokoto State i Nigeria hvor han bor, og der ble han diagnostisert med trakom.

Hvis trakom diagnostiseres og behandles før det blir for alvorlig, kan det behandles. Massedosering av Mectizan® bidrar til å kurere og forebygge infeksjon, men noen ganger med unge som Abdu, vil en salve bli gitt i stedet.

Amina forsikrer oss om at hun vil følge Abdus behandling som beskrevet. Hun sier, “vi vil sørge for streng overholdelse av instruksjonene og håper å se forbedring etter å ha fulgt dem. Det forårsaker mange problemer for Abdus personlighet, akkurat som alle andre plager. Når han er ferdigbehandlet, vil han bosette seg og leve et godt liv.”

Vi hadde ikke mulighet til å gå tilbake til Abdu etter behandlingen, men å vite at han har riktig behandling og en mor som er fast bestemt på å få ham bedre, var veldig betryggende.

Det er fortsatt 159 millioner mennesker globalt som risikerer å få trakom. Men med din hjelp, tar vi sikte på å eliminere denne forferdelige NTD innen år 2025. Ved å identifisere flere landlige landsbyer, som Abdus, og gi dem den nødvendige behandlingen, kan vi forhindre spredningen av trakom for godt.

En helsearbeidere undersøker øynene til Abdu.

Det er fortsatt 200 millioner mennesker globalt som risikerer å få trakom

Heldigvis for Abdu, har et støtteprogram fra Sightsavers – med sikte på å øke bevisstheten, distribuere behandlings- og treningspersonell – blitt opprettet i Sokoto State i Nigeria hvor han bor, og der ble han diagnostisert med trakom.

Hvis trakom diagnostiseres og behandles før det blir for alvorlig, kan det behandles. Massedosering av Mectizan® bidrar til å kurere og forebygge infeksjon, men noen ganger med unge som Abdu, vil en salve bli gitt i stedet.

Amina forsikrer oss om at hun vil følge Abdus behandling som beskrevet. Hun sier, “vi vil sørge for streng overholdelse av instruksjonene og håper å se forbedring etter å ha fulgt dem. Det forårsaker mange problemer for Abdus personlighet, akkurat som alle andre plager. Når han er ferdigbehandlet, vil han bosette seg og leve et godt liv.”

Vi hadde ikke mulighet til å gå tilbake til Abdu etter behandlingen, men å vite at han har riktig behandling og en mor som er fast bestemt på å få ham bedre, var veldig betryggende.

Det er fortsatt 159 millioner mennesker globalt som risikerer å få trakom. Men med din hjelp, tar vi sikte på å eliminere denne forferdelige NTD innen år 2025. Ved å identifisere flere landlige landsbyer, som Abdus, og gi dem den nødvendige behandlingen, kan vi forhindre spredningen av trakom for godt.

Abdu står alene.

“Når han er ferdigbehandlet, vil han bosette seg og leve et godt liv”

Abdu står alene.

Les mer om arbeidet vårt

Forsømte tropesykdommer

Flere historier

Gladys Atoo in her Doctor's uniform, smiles at the camera

Gladys’s historie

Gladys Atto er en ekte hverdagshelt – hun redder syn og bygger langsiktige øyehelsetjenester i Uganda. Hun er en av de talentfulle grå stær-kirurgene som har fått trening takket være støtte fra deg.

mai 2019
Naheed, Mahmoud og barnebarna deres smiler.
Sightsavers Reports

Naheeds historie

Naheed er en av de siste pasientene som ble operert som en del av Sightsavers’ Million Miracles-kampanje, som har samlet inn nok midler til å finansiere en million grå stær-operasjoner i landene hvor vi jobber.

desember 2018
Barn ved en inkluderende skole i Sierra Leone.
Sightsavers Reports

“Vi har lært å behandle alle barn likt”

Sightsavers’ Kate McCoy reiste til Bombali-distriktet nord i Sierra Leone for å se hvordan prosjektet hjelper barn med nedsatt funksjonsevne til å knuse stereotyper.

september 2018