STØTT OSS
Sightsavers Reports

Lærere redder syn i Tanzania

november 2017

Å lære opp lærere i ferdighetene som trengs for å utføre øyeundersøkelser, er en god måte å identifisere elever som behøver hjelp hele året – ikke bare når øyehelsespesialister har mulighet til å komme på besøk på skolen.

Det er veldig viktig å identifisere tilstander som grå stær eller trakom tidlig, siden de kan forårsake varig skade – og til og med føre til permanent blindhet. Øyeundersøkelsene hjelper også til å identifisere barn med refraksjonsfeil og spre informasjon om viktigheten av god øyehelse i landsbyer der elevene og lærerne bor. Vi kunne ikke ha gjort dette uten din støtte – du hjelper virkelig til med å forandre liv!

Tilbake til Fokus.

Din gave kan beskytte noens syn

STØTT OSS

Flere historier

Gladys Atoo in her Doctor's uniform, smiles at the camera

Gladys’s historie

Gladys Atto er en ekte hverdagshelt – hun redder syn og bygger langsiktige øyehelsetjenester i Uganda. Hun er en av de talentfulle grå stær-kirurgene som har fått trening takket være støtte fra deg.

mai 2019
Naheed, Mahmoud og barnebarna deres smiler.
Sightsavers Reports

Naheeds historie

Naheed er en av de siste pasientene som ble operert som en del av Sightsavers’ Million Miracles-kampanje, som har samlet inn nok midler til å finansiere en million grå stær-operasjoner i landene hvor vi jobber.

desember 2018
Barn ved en inkluderende skole i Sierra Leone.
Sightsavers Reports

“Vi har lært å behandle alle barn likt”

Sightsavers’ Kate McCoy reiste til Bombali-distriktet nord i Sierra Leone for å se hvordan prosjektet hjelper barn med nedsatt funksjonsevne til å knuse stereotyper.

september 2018