STØTT OSS

Sammen har vi nådd en milepæl

Simon og Dorcas.
Simon og Dorcas liv er totalt forandret takket være deg. Din støtte hjelper å bekjempe sykdom.

Sammen har vi oppnådd den fantastiske milepælen om å tilby en milliard behandlinger for å beskytte mennesker mot forsømte tropesykdommer.

Forsømte tropesykdommer er et samlebegrep for en rekke smertefulle og funksjonsnedsettende infeksjoner som rammer omlag 1,5 milliarder mennesker på verdensbasis. Blant disse er elveblindhet, som forårsaker uutholdelig kløe og etter hvert synstap, og lymfatisk filariasis, verdens ledende årsak til nedsatt fysisk funksjonsevne.

Disse sykdommene rammer hovedsaklig verdens fattigste, men takket være deg og de en milliard behandlingene, er millioner av mennesker beskyttet mot infeksjonene. Dette er historisk og virkelig noe å være stolt over!

En gruppe samfunnsdistributører står utenfor opplæringsbygget deres i Nigeria.
Frivillige distribuerer medisiner i lokalsamfunnene sine og hjelper oss med å beskytte lokalbefolkningen mot hemmende sykdommer.

Viktig hjelp fra lokalsamfunnene

Vi er også utrolig takknemlige for alle de fantastiske frivillige som distribuerer behandlingene som doneres av ledende legemiddelprodusenter. Disse dedikerte menneskene, kjent som samfunnsdistributører, nomineres av sine lokalsamfunn og spiller en avgjørende rolle i vårt arbeid for å nå dem som trenger det aller mest.

Samfunnsdistributørene har førstehåndserfaring med de ødeleggende konsekvensene disse sykdommene har på menneskers liv. Ved hjelp av doseringspåler tar de på seg det krevende ansvaret med å distribuere behandlinger til avsidesliggende områder som er vanskelige å nå.

Sightsavers og våre partnere har trent hundretusener av samfunnsdistributører i hele Afrika. Verdens Helseorganisasjon har kalt denne samfunnsdrevne tilnærmingen til masseadministrasjon av legemidler en av de mest suksessfulle og kostnadsbesparende strategiene for sykdomsbekjempelse, og vi kunne ikke gjort det uten deg.

Dorcas mottar sin behandling.
Landsbybeboere i Kudaru feirer at Dorcas mottar behandling nummer en milliard mot forsømte tropesykdommer.

Behandling nummer en milliard

Sist november mottok syv år gamle Dorcas fra Kaduna State i Nigeria behandling nummer en milliard mot forsømte tropesykdommer.

Dorcas’ bestefar, Simon, fikk påvist elveblindhet for neste 30 år siden. Han er nå fullstendig blind og har aldri sett Dorcas eller hennes søsken. Heldigvis ser deres framtid lysere ut.

I dag er Simon den eneste i landsbyen som har mistet synet på grunn av elveblindhet. Som et resultat av masseadministrering av forebyggende medisiner, støttet av deg, finnes det ingen nye tilfeller av infeksjonen. Det betyr at Dorcas og andre barn som henne kan gå på skole og leve et liv uten konstant frykt for forsømte tropesykdommer.

Dorcas sammen med bestefaren.
Dorcas leder bestefaren gjennom landsbyen.
Foto © Sightsavers/Graeme Robertson.

Du kan være med å gjøre en stor forskjell

Vi jobber hardt for ikke bare å kontrollere forsømte tropesykdommer, men også eliminere dem fullstendig i de landene vi arbeider. Det koster kun 72 øre å beskytte et menneske mot elveblindhet i et år, og dersom et lokalsamfunn behandles i 16-18 år elimineres risikoen for å bli smittet. Bidra med en ekstra gave i dag og hjelp oss å utrydde forsømte tropesykdommer for godt.

Hjelp oss å beskytte flere som Dorcas i dag

STØTT OSS
A mother helps her daughter with some school work.
Sightsavers Reports

Khadijahs historie

Seks år gamle Khadijah fikk problemer på skolen fordi hun ikke var i stand til å gjøre skolearbeidet sitt. Men etter en øyeoperasjon kan hun nesten ikke vente med å lære å lese og skrive.

Mwiza sitter utenfor hjemmet sitt og ser trist ut.
Sightsavers Reports

Mwizas historie

Som mange andre åtteåringer elsker Mwiza å spille fotball og leke med bestevennen sin. Men han har trakom, og uten behandling står han i fare for å miste synet.

Gladys Atoo in her Doctor's uniform, smiles at the camera
Sightsavers Reports

Gladys’s historie

Gladys Atto er en ekte hverdagshelt – hun redder syn og bygger langsiktige øyehelsetjenester i Uganda. Hun er en av de talentfulle grå stær-kirurgene som har fått trening takket være støtte fra deg.