STØTT OSS
Sightsavers Reports

“Jeg føler meg som en konge!”

Winesi smiler sammen med familien utenfor huset deres i Malawi

Etter årevis med frykt og strev har du bidratt til å gi Winesi og familien lykke og håp for framtiden.

Winesi er i syvende himmel. Han og kona Namaleta har plantet en ekstra maisavling, og han har klart å spare nok penger til å fikse taket på huset sitt og kjøpe tømmer til en tredør. Livet smiler, og det er som natt og dag sammenlignet med når vi møtte ham for første gang for tre år siden.

Winesi og kona smiler til hverandre.

Et liv i frykt

Den gang hadde grå stær frarøvet ham synet. Denne mannen som en gang hadde vært så stolt og uavhengig var redd for å forlate hjemmet i frykt for å falle eller å bli bitt av en slange. Han kunne ikke drive landbruk og måtte sitte hjelpeløst tilbake mens Namaleta og barna tok seg av alt arbeidet. Han var bekymret for at Namaleta ville gå lei og forlate ham, og han slet ofte med å holde tårene tilbake.

“Jeg husker det å miste synet som om det var i går,” sier Winesi. “Det var så smertefullt, jeg kommer aldri til å glemme det. For først gang forsto jeg hvorfor folk begår selvmord. På et tidspunkt stod jeg til og med ovenfor en stor søppelhaug, klar til å kaste meg utenfor.”

Takket være deg har Winesi fått den hjelpen han så desperat trengte. Vendepunktet kom da øyehelsearbeideren Madalitso Nyangulu utførte øyeundersøkelser i landsbyen – undersøkelser støttet av deg. Madalitso undersøkte øynene til Winesi og forklarte at han kunne får gratis behandling gjennom Sightsavers.

Winesi og kona jobber på markene i nærheten av hjemmet deres.

En delt visjon

Han visste det ikke da, men Winesi var i ferd med å spille en viktig rolle i den største kampanjen vår noensinne: One Million Miracles. Vi spurte om vi kunne få filme operasjonen hans og strømme den direkte over nettet. Vi ønsket å vise verden at en ukomplisert, 10-minutters operasjon som bare koster 300 kr, kan være et synsreddende mirakel for en person med grå stær.

Winesi sa ja og titusener av dere var vitne til at mirakelet hans ble oppfylt. Reaksjonene var fantastiske, og dere hjalp å finansiere ytterligere en million livstransformerende grå stær-operasjoner som har reddet  hundretusener av menn, kvinner og barn fra blindhet.

Et bilde av teamet og operasjonssalen hvor Winesi fikk fjernet den grå stæren sin.

“Det er som å få et helt nytt liv!”

Siden operasjonen ble sendt på direkten har Winesi ikke bare fått et nytt og bedre liv, han har også blitt en lokal kjendis – og han bruker kjendisstatusen til et godt formål.

“Jeg får stadig besøk av folk som kommer for å se om jeg virkelig har fått synet tilbake,” forklarer han. “Jeg forteller historien min og håper det vil inspirere dem til å gjennomgå den samme operasjonen.”

Hjelp å redde synet til flere mennesker som Winesi

STØTT OSS

Flere historier

Mwiza sitter utenfor hjemmet sitt og ser trist ut.
Sightsavers Reports

Mwizas historie

Som mange andre åtteåringer elsker Mwiza å spille fotball og leke med bestevennen sin. Men han har trakom, og uten behandling står han i fare for å miste synet.

Gladys Atoo in her Doctor's uniform, smiles at the camera
Sightsavers Reports

Gladys’s historie

Gladys Atto er en ekte hverdagshelt – hun redder syn og bygger langsiktige øyehelsetjenester i Uganda. Hun er en av de talentfulle grå stær-kirurgene som har fått trening takket være støtte fra deg.

Naheed, Mahmoud og barnebarna deres smiler.
Sightsavers Reports

Naheeds historie

Naheed er en av de siste pasientene som ble operert som en del av Sightsavers’ Million Miracles-kampanje, som har samlet inn nok midler til å finansiere en million grå stær-operasjoner i landene hvor vi jobber.