STØTT OSS
Shamima holder Toha mens de leker sammen.

Velkommen til Fokus!

I september 2023 av Fokus feirer vi tre store seiere. Her får du innblikk i forskjellen du utgjør ved å støtte vårt arbeid.

For 50 år siden begynte vi å jobbe i Bangladesh med våre partnere og lokalsamfunn. Vi ønsket å bidra til å forhindre unngåelig blindhet og sikre at personer med nedsatt funksjonsevne, eller folk fra sårbare lokalsamfunn, får dra nytte av de samme rettighetene som andre har.

I dag kan millioner av mennesker som Shamima få tilgang til gratis øyepleie og ha den samme muligheten til å blomstre i livet som andre. Vi kunne ikke ha gjort det uten deg, vår fantastiske støttespiller. Vi ønsker å dele med deg hvor mye som er oppnådd, og hva vi fortsatt er fast bestemt på å utføre.

Men ikke bare det! Etter mange år med hardt arbeid og samarbeid, har Mali og Benin blitt de nyligste landene til å eliminere trakom – dette tilfører enda to historiske suksesser til kartet vårt. Jeg håper du er stolt av det du er med på å oppnå.

Med den vennligste hilsen,

Øystein Samnøen
Innsamlingsleder Sightsavers Norge

Fousseni Seko Sembere sitter hjemme med symaskinen sin etter trichiasisoperasjonen

Benin og Mali vant over trakom

Fousseni Seko Sembere sitter hjemme med symaskinen sin etter trichiasisoperasjonen
“Smerten var borte. Det var som et mirakel!” Møt mennesker i Benin som har blitt forvandlet etter at trakom ble eliminert. Hør også fra de som bidro til å bekjempe sykdommen.

Les historiene deres

Visste du at…?

Globalt antas 1 milliard mennesker å ha en synshemming som kan behandles eller som kunne vært forhindret.

Shamima holder Toha mens de leker sammen.

Møt Shamima

Shamima, som har nedsatt hørsels- og taleevne, og som fikk tilgang til livsviktig behandling etter at søsteren hennes hørte om Sightsavers’ gratis øyeleire.
Les Shamimas historie

Dicko Boubacar Morou.

Inspirasjon fra vår direktør i Mali

Sightsavers’ Mali-direktør, Dr Boubacar Morou Dicko, fremhever de tre utfordringene Mali måtte overvinne for å eliminere trakom.
Les meldingen hans

På tide å feire!

Sightsavers i Bangladesh markerer 50 års arbeid for å beskytte synet og kjempe for funksjonshemmedes rettigheter. Siden 1973 har Sightsavers og partnere utført mer enn to millioner grå stæroperasjoner i Bangladesh og støttet 10 000 personer med nedsatt funksjonsevne gjennom inkluderende utdanning og yrkesopplæring.

Se videoen (på engelsk) for å lære om arbeidet vårt i Bangladesh.

Nora lærer Glory, en av elevene sine, hvordan man regner.

Førskoleinkludering

Lær hvordan Sightsavers samarbeider med partnere i Malawi for å sikre at små barn med nedsatt funksjonsevne kan lære, leke og utvikle seg.
Finn ut hvordan vi støtter dette

En øyehelsearbeider lyser en lommelykt inn i Bristys øye under en øyeundersøkelse.

Øyehelse for alle

Right to Health har i 4 år fokusert på å gjenopprette synet og gjøre helsetjenester tilgjengelige for funksjonshemmede i Bangladesh og Pakistan. Se forvandlingen

Mary fra Malawi smiler mens hun leker med bobler i nærheten av hjemmet sitt.

En gave som varer livet ut

Ved å legge igjen en gave til Sightsavers i testamentet ditt, hjelper du oss å nå flere personer med nedsatt funksjonsevne. Lær mer om å gi en gave i testamentet ditt

Støtt arbeidet vårt

STØTT OSS