“Om de ikke er forsiktige vil det som har skjedd med meg, skje med dem”

Mamodu står utenfor huset sitt, skadene elveblindhet har påført ham er synlige.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS

Elveblindhet stjal Mamodus syn, selvsikkerhet og levebrød. Vil du hjelpe å beskytte andre mot denne grusomme sykdommen?

 85 år gamle Mamodu fra Ghana er avhengig av den nærliggende elva for å overleve. Han og familien bruker den til matlaging, drikkevann og vasking, og når han jobbet på gården sin var elva avgjørende for å gro avlinger.

Men Mamodu går ikke til elva lenger. For elva som har gitt ham så mye, robbet også ham og broren, Yeremore, for synet og levebrødet deres.

Mamodu fikk elveblindhet da han var i førtiårene. Denne grusomme sykdommen spres gjennom bitt fra svartfluer som lever ved elva. Ett bitt kan infisere et menneske med en parasittorm som formerer seg under huden og fører til voldsom irritasjon. Etter årevis med smertefull kløe nådde ormlarven omsider Mamodus øyne og stjal synet hans.

Mamodu var en gang familiens overhode, men nå er han avhengig av nevøen Kwame ettersom han er redd for å gå seg bort eller falle. Men selv om elva har tatt Mamodus syn, må Kwame og familien fortsatt hente vann herfra, noe som betyr at de også er i fare for å lide den samme, fryktelige skjebnen. “Om de ikke er forsiktige vil det som har skjedd med meg, skje med dem,” fortalte Mamodu meg dystert.

En gave fra deg hjelper familier som Mamodu's.

Mamodus 29 år gamle nevø Kwame er gift og har tre små barn å forsørge. Men han må også forsørge onklene sine. Han måtte slutte på skolen når han bare var 12 år gammel for å ta seg av dem, og gikk glipp av barndommen og en utdanning. Han håper at hans egne barn ikke trenger å oppleve det samme.

Behandling gitt to ganger i året er alt som skal til for å forhindre at en person får elveblindhet, og en donasjon fra deg kan også hjelpe å utrydde denne fryktelige sykdommen.

Denne sommeren kan vi hjelpe å beskytte fremtidige generasjoner som Kwame og barna hans fra de livstransformerende konsekvensene elveblindhet fører med seg.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS