Vil du forvandle livet til barn som Muzi ved å gi en julegave til Sightsavers?

Muzi and his dad sat outside in their village in Nigeria

Slik skjønte faren til Muzi at noe var galt med synet til sønnen

Øynene til syv år gamle Muzi var tydelig såre og sensitive ovenfor sollys.

Faren hans, Muhamadu, klarte å skaffe øyedråper fra den lokale helsestasjonen i landsbyen deres Sokoto, Nigeria. Innerst inne visste pappaen at øyedråpene ikke ville løse problemet. Men han var desperat etter å gjøre noe – hva som helst – for å hjelpe gutten som hadde konstante smerter.

Redd og hjelpeløs måtte Muhamadu konstatere at Muzi ble stadig dårligere. Sønnen hans led av trakom, en kronisk infeksjon i hornhinnen og en av de største årsakene til blindhet på verdensbasis. Den smertefulle og blindende infeksjonen var i full gang med å røve både synet, barndommen og fremtiden.

Det er veldig viktig at vi finner barn som Muzi, ofte bosatt i avsidesliggende deler i fattige land. Vi kan gi medisiner og kirurgisk behandling, noe de desperat trenger. Trakom ødelegger livene til ofrene sine, men med din hjelp kan vi faktisk eliminere sykdommen.

Vil du forvandle livet til barn som Muzi ved å gi en julegave til Sightsavers?

Muhamadu ble overveldet av glede og lettelse da han forstod at Sightsavers kunne hjelpe sønnen. Som pappa ville han i utgangspunktet gjøre alt i hans makt for gutten sin, men hadde ingen muligheter til å skaffe medisiner eller operasjonen Muzi trengte. Sightsavers forandret alt.

Under kjøreturen til sykehuset var Muzi helt stille. For de fleste andre guttene i landsbyen ville bilturen oppleves veldig spennende – men Muzi hadde for mye smerter til å kjenne glede.

Forandringen ble synlig hos Muzi umiddelbart etter operasjonen. Selv om han var sår i øyelokkene etter inngrepet, satte han seg rett opp, smilte og stirret rundt i rommet. Så snakket han i vei med alle som hadde lyst til å høre han fortelle.

Nå kan Muzi vende tilbake til skolen og skaffe seg utdanningen han trenger for å bygge sin fremtid. Vi har vært øyenvitner til historien. Denne radikale forvandlingen kunne bare skje med hjelp av givere som deg.

Vil du gi en julegave som setter et barn fri fra trakomsmerte og forhindrer tap av syn?

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS