STØTT OSS
Julegave

“Jeg vil ha øynene mine fikset for å lære alfabetet”

Vil du bidra til å gi flere barn som Mehnu bedre livsvilkår denne julen?

BLI GIVER      GI EN GAVE

Mehnu står utendørs og ser ut i det fjerne

Alle barn fortjener en rettferdig og lik sjanse i livet.

Da han var fem år gammel, var Mehnu klar til å lære alfabetet, få nye venner og få nye spennende opplevelser. Men øynene hans ga ham så mye smerte at faren hans, Daniel, måtte forlate jobben og hente ham på skolen.

Det er ekstremt vanskelig for mange familier i Liberia å få tilgang til en lege. Enda vanskeligere å få behandling for å hindre at et barn blir blind fra sykdommer som kan forebygges. Dette betyr at mange barn som Mehnu ikke får behandling – noe som gir dem større risiko for å droppe ut av skolen fordi de ikke kan se godt nok til å lese og skrive.

Vi ønsker at barn skal få en bedre fremtid. Gjennom prosjekter som SHIP – School Health Integrated Programming – kan vi transformere barns liv. SHIP utdanner lærere til å gjennomføre øyeundersøkelser på skolene. Dette gir barn tilgang til diagnose og behandling i lokalsamfunnet deres; både nåværende generasjon og framtidige generasjoner barn.

Det Sightsavers-støttede SHIP-prosjektet kan bidra til å identifisere og behandle en rekke helsetilstander, inkludert grå stær, brytningsfeil og ormeinfeksjoner. Målet er å gi barn en rettferdig sjanse til utdanning og unngå fattigdomssyklusen.

Mehnu kom til en screening på en lokal skole. En av de opplærte lærerne testet Mehnus øyne, og spurte ham hva han kunne se på øyediagrammet – han kunne ikke se mye og strøk på testen.

Etter dette ble han henvist til en spesialist for oppfølging. Han fikk påvist grå stær i det ene øyet, som hadde utviklet seg som følge av en skade. Uten behandling ville sjansene hans for å få tilbake fullt syn ha vært små.

Bidra til å gi et barn en bedre sjanse til en lysere fremtid

STØTT OSS

Selv etter Mehnus operasjon var Daniel bekymret for om den hadde virket. Han fortalte meg: “Legene sa at vi ikke skulle fjerne bandasjen på Mehnus øye. Jeg sov ikke hele natten, sjekket og ba Mehnu om ikke å fjerne den.”

På vei hjem fra sykehuset den neste dagen, ropte Mehnu plutselig:

“Oi da! Jeg kan se alt rundt meg!”

Siden det øyeblikket har Mehnu blitt et lykkeligere barn – mer selvsikker og leken. Han engasjerer seg i det som skjer og skal snart tilbake på skolen. Han kunne ikke vært mer håpefull for fremtiden.

Vil du bidra til å gi et barn en bedre sjanse til en lysere fremtid denne julen?

Bidra til å gi flere barn som Mehnu bedre livsvilkår

STØTT OSS