STØTT OSS

Slik forandret gavene mange liv i 2013

En mor smiler med sitt barn.

Vi er stolte over å kunngjøre at i fjor, i samarbeid med våre partnere, utførte vi mer enn 106 millioner livsendrende behandlinger og operasjoner i verdens utviklingsland.

I 2013 nådde vi to store og spennende milepæler. Sightsavers har nå gjennomført 100 millioner behandlinger for å beskytte mot glemte tropiske sykdommer (NTD) som trakom og elveblindhet, og vi har gitt støtte til mer enn 2 millioner behandlinger for andre øyesykdommer. Her er kun et knippe av våre andre høydepunkt – i fjor gav vi støtte til:

  • 13,8 millioner øyeundersøkelser
  • 210 000 millioner synsgjenopprettende operasjoner
  • 9 millioner antibiotikabehandlinger mot trakom
  • 34 millioner behandlinger mot elveblindhet
  • Skolegang for 9 062 barn med nedsatt syn eller andre funksjonshemninger

Sightsavers konsernsjef Dr. Caroline Harper:

“Gjennom kontinuerlig hardt arbeid, engasjement, støtte fra fantastiske bidragsytere og sterke samarbeid, har Sightsavers kunne forandre livet til mange mennesker, familier og lokalsamfunn i noen av verdens fattigste land. Å kunne gi folk behandling som beskytter mot sykdom, utføre operasjoner som reddes folks syn og støtte til blinde, slik at de kan leve et selvstendig liv, har forbedret livskvaliteten til millioner av mennesker.”

Les om noen av menneskene Sightsavers har hjulpet

Melding fra Sightsavers konsernsjef Dr Caroline Harper (på engelsk):

I 2013 nådde vi to store og spennende milepæler

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse
Kirurgene opererte 73 pasienter under treningen.
sightsavers_news

Oppdateringer for juli: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter fra Zambia, hvor kirurger får trening i å operere trakompasienter. Pluss oppdateringer fra Burkina Faso, India and Senegal.

Øyekirurg Dr. Ndalela undersøker øynene til et barn for å se etter tegn på trakom.
sightsavers_news

Antall mennesker i risiko for trakom har falt med 91%

I 2002 var omlag 1,5 milliarder mennesker i risiko for den blindende øyesykdommen. Men nye tall fra Verdens helseorganisasjon viser at dette har falt til rett over 142 millioner mennesker.

A school student in Zambia stands in front of a mural depicting superhero characters from Sightsavers' Super School of 5 programme.
sightsavers_news

Oppdateringer for juni: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter fra Zambia, hvor Sightsavers’ "Superskole av 5"-program lærer tusenvis av skoleelever om hygiene. Pluss oppdateringer fra Benin, Kenya, Zimbabwe og mer.