STØTT OSS
sightsavers_news

Høyere profil for initiativet Sightsavers Inclusive Eye Health i India

desember 2016
Tre barn maler en veggmaleri på veggen.

Denne uken har Sightsavers styrket profilen sin inkludert initiativet for øyehelse som blir testet i den indiske byen Bhopal med to arrangementer som fikk omtale i media.

Sightsavers India jobber med Bhopals Sarjana Academy for Design and Fine Art og Madhya Pradesh Disability Network, og med støtte fra utviklingsbyrået, fikk Aarambh og byens JP Hospital ideen om å lage veggmalerier som fremmer rettferdig tilgang for personer med nedsatt funksjonsevne til helse, utdanning og sysselsetting.

Maleriene, malt av kunststudenter i tenårene som innlemmer meldinger for likestilling fra Disability Network, bidro til arrangementene som feiret den internasjonale dagen for personer med nedsatt funksjonsevne 3. desember.

Media – fra lokal-tv til Times of India – rapporterte om etablering og innsettelsen av veggmaleriene, og hjalp til med å spre hovedbudskapet om at personer med nedsatt funksjonsevne er likeverdige borgere og at barrierer for deltakelse i samfunnet må fjernes.

Siden de unge kunstnerne var opptatt med å male, samarbeidet Sightsavers og dets partnere, utviklingsbyrået AARAMBH og Sewa Sadan Eye Hospital med World Vision India for å organisere en øyescreening-leir for barn og voksne med nedsatt funksjonsevne i en av byens uformelle bosettinger, eller “slummen” som de er kjent som i India.

En stor gruppe mennesker fra det lokale området kom med barna sine, og spesialtransport, for å få øynene sjekket i en mobil klinikk.
66 mennesker ble undersøkt i løpet av en dag.

Åtte ble henvist til Sightsavers sine primære synssentre for refraksjon, fem ble henvist til Sewa Sadan Eye Hospital for kataraktkirurgi, tre for tåkete hornhinner og mysing, og syv ble foreskrevet briller. De med lave inntekter fikk gratis behandling og briller.

Statsminister Shri Vishwas Sarang, kom for å takke og gratulere Sightsavers og partnere for initiativet og Sightsavers sosiale inkluderings- og uførhetsrådgiver, Andrea Pregel, fikk takke ministeren personlig for hans støtte og gi intervjuer til lokal-tv.

Han forklarte hvordan piloten tar sikte på å perfeksjonere en modell for inkluderende øyehelsetjenester som kan replikeres og skaleres opp i andre områder og land der Sightsavers jobber, og som i årene fremover kan bli innarbeidet av helsemyndighetene og leverandører i deres arbeid.

Som en av de kunstmeldingene fra Madhya Pradesh Disability Network uttrykte: “Personer med nedsatt funksjonsevne er likeverdige borgere – la oss feire mangfoldet”.

En stor gruppe mennesker fra det lokale området kom med barna sine

Les mer om arbeidet vårt

Funksjonsnedsettelser
En frivillig i Elfenbenskysten lærer hvordan man kan oppdage trakom ved å undersøke øyne til et barn.
sightsavers_news

Oppdateringer for februar: høydepunkter fra rundt om i verden

En oppdatering fra Sightsavers’ India-kontor, som har vunnet flere høyprofilerte priser for sitt humanitære arbeid. Pluss nyheter fra Nigeria, Elfenbenskysten og Senegal.

februar 2019
Carlitos smiles after receiving his new glasses.
sightsavers_news

Oppdateringer for januar: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om en lærer fra Nigeria som har fått opplæring i å undersøke øynene til elvene sine. Pluss oppdateringer fra Mosambik, Uganda og mer.

januar 2019
To helsearbeidere renser øynene til menn i tradisjonelle afrikanske klær.
sightsavers_news

Oppdateringer for november: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om et program som har distribuert mer enn 137 000 par briller i åtte land. Pluss oppdateringer fra Guinea, Elfenbenskysten, Mosambik og mer.

november 2018