STØTT OSS
sightsavers_news

Inntekter fra en bok om flykrasj skal doneres til Sightsavers

september 2017
Rosalind sitter ved et bord som viser fotografier og aviser.

En forfatter hvis bror døde i et flykrasj i Norge i 1961, har skrevet en bok for å undersøke tragedien.

Deler av inntekten doneres til veldedighet, blant annet Sightsavers.

Rosalind Jones’ bror Quentin Green, da bare 13 år gammel, var en av 34 skolegutter fra Lanfranc skole i Croydon som døde når flyet de reiste med krasjet i nærheten av Sola lufthavn i sørlige del av Norge. To skolelærere og tre av besetningsmedlemmene fra flyet, med kodenavn Papa Mike, døde også. På den tiden var det Norges verste flykatastrofe. Likevel ble årsaken til krasjet aldri funnet.

Etter å ha besøkt Norge flere ganger, inkludert en tur med familien i 1987, bestemte Rosalind seg for å finne ut hva som faktisk hendte. Hennes bok, “The Papa Mike Air Crash Mystery”, samler informasjon fra National Archives i London og de norske arkivene i Oslo, sammen med avisartikler, intervjuer og personlige minner. Men det er leseren som skal gjøre opp sin mening om årsaken til krasjet.

Rosalind bestemte seg for å donere noen av inntektene fra boken til Sightsavers, siden hun hadde støttet organisasjonen i mange år. Hun mistet funksjonen på ett øye for 30 år siden på grunn av komplikasjoner med multippel sklerose, og siden dette har hun samlet inn penger for å finansiere øyeleirer i utviklingsland.

“Ved å skrive denne boken har mitt “gode” øye blitt veldig belastet,” sa Rosalind. “Så da jeg ble helt sliten i øynene ved å lese gamle tåkede grå dokumenter på min datamaskin i mange timer hver dag, bestemte jeg at noen av pengene fra fortjenesten må gå til Sightsavers.

“For førti år siden samlet jeg inn penger ved å selge Avon-kosmetikk til å finansiere øyeleirer. Senere startet jeg en veldedighetsbutikk på det universiteten jeg underviste på, og dette har hjulpet til å finansiere ulike Sightsavers-prosjekter. På denne tiden trodde jeg aldri at jeg en dag skulle, etter jeg hadde pensjonert meg, skrive en bok for å hjelpe til med pengeinnsamling.”

For mer informasjon om tragedien, eller for å bestille en kopi av boken, besøk www.lanfranc-holtaheia.co.uk.

Rosalind bestemte seg for å donere noen av inntektene fra boken til Sightsavers, siden hun hadde støttet organisasjonen i mange år

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse
To helsearbeidere renser øynene til menn i tradisjonelle afrikanske klær.
sightsavers_news

Oppdateringer for november: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om et program som har distribuert mer enn 137 000 par briller i åtte land. Pluss oppdateringer fra Guinea, Elfenbenskysten, Mosambik og mer.

november 2018
En gruppe pasienter i Kenya smiler og ler etter de har gjennomgått grå stær-operasjoner.
sightsavers_news

Oppdateringer for oktober: høydepunkter fra rundt om i verden

I oktober ble det arrangert feiringer i mange av landene hvor Sightsavers arbeider for å markere Verdens synsdag. Pluss nyheter fra Kenya, Mosambik og mer.

november 2018
A group of women wait for their turn to be screened at a trachoma outreach camp in the Pwani region of eastern Tanzania.
sightsavers_news

Sightsavers inngår samarbeid med den nordiske optikergruppen D & Company

Optikergruppen vil gi kunder muligheten til å donere til Sightsavers for å samle inn penger og øke bevisstheten rundt øyehelseprosjekter over hele verden.

oktober 2018