STØTT OSS

Inntekter fra en bok om flykrasj skal doneres til Sightsavers

Rosalind sitter ved et bord som viser fotografier og aviser.

En forfatter hvis bror døde i et flykrasj i Norge i 1961, har skrevet en bok for å undersøke tragedien.

Deler av inntekten doneres til veldedighet, blant annet Sightsavers.

Rosalind Jones’ bror Quentin Green, da bare 13 år gammel, var en av 34 skolegutter fra Lanfranc skole i Croydon som døde når flyet de reiste med krasjet i nærheten av Sola lufthavn i sørlige del av Norge. To skolelærere og tre av besetningsmedlemmene fra flyet, med kodenavn Papa Mike, døde også. På den tiden var det Norges verste flykatastrofe. Likevel ble årsaken til krasjet aldri funnet.

Etter å ha besøkt Norge flere ganger, inkludert en tur med familien i 1987, bestemte Rosalind seg for å finne ut hva som faktisk hendte. Hennes bok, “The Papa Mike Air Crash Mystery”, samler informasjon fra National Archives i London og de norske arkivene i Oslo, sammen med avisartikler, intervjuer og personlige minner. Men det er leseren som skal gjøre opp sin mening om årsaken til krasjet.

Rosalind bestemte seg for å donere noen av inntektene fra boken til Sightsavers, siden hun hadde støttet organisasjonen i mange år. Hun mistet funksjonen på ett øye for 30 år siden på grunn av komplikasjoner med multippel sklerose, og siden dette har hun samlet inn penger for å finansiere øyeleirer i utviklingsland.

“Ved å skrive denne boken har mitt “gode” øye blitt veldig belastet,” sa Rosalind. “Så da jeg ble helt sliten i øynene ved å lese gamle tåkede grå dokumenter på min datamaskin i mange timer hver dag, bestemte jeg at noen av pengene fra fortjenesten må gå til Sightsavers.

“For førti år siden samlet jeg inn penger ved å selge Avon-kosmetikk til å finansiere øyeleirer. Senere startet jeg en veldedighetsbutikk på det universiteten jeg underviste på, og dette har hjulpet til å finansiere ulike Sightsavers-prosjekter. På denne tiden trodde jeg aldri at jeg en dag skulle, etter jeg hadde pensjonert meg, skrive en bok for å hjelpe til med pengeinnsamling.”

For mer informasjon om tragedien, eller for å bestille en kopi av boken, besøk www.lanfranc-holtaheia.co.uk.

Rosalind bestemte seg for å donere noen av inntektene fra boken til Sightsavers, siden hun hadde støttet organisasjonen i mange år

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse
Kirurgene opererte 73 pasienter under treningen.
sightsavers_news

Oppdateringer for juli: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter fra Zambia, hvor kirurger får trening i å operere trakompasienter. Pluss oppdateringer fra Burkina Faso, India and Senegal.

Øyekirurg Dr. Ndalela undersøker øynene til et barn for å se etter tegn på trakom.
sightsavers_news

Antall mennesker i risiko for trakom har falt med 91%

I 2002 var omlag 1,5 milliarder mennesker i risiko for den blindende øyesykdommen. Men nye tall fra Verdens helseorganisasjon viser at dette har falt til rett over 142 millioner mennesker.

A school student in Zambia stands in front of a mural depicting superhero characters from Sightsavers' Super School of 5 programme.
sightsavers_news

Oppdateringer for juni: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter fra Zambia, hvor Sightsavers’ "Superskole av 5"-program lærer tusenvis av skoleelever om hygiene. Pluss oppdateringer fra Benin, Kenya, Zimbabwe og mer.