STØTT OSS
sightsavers_news

Ny informasjon til Verdens synsdag viser at blindhet i verden er lavere enn forventet

november 2017
Mor smiler mens hun holder barnet sitt.

36 millioner mennesker i verden er blinde, ifølge forskning publisert i den medisinske journalen The Lancet for å markere Verdens synsdag 12. oktober.

Siden befolkningen vokser og folk lever lenger, er dette mye lavere enn forventet, noe som tilskrives arbeidet for å bekjempe unngåelig blindhet utført av Sightsavers og andre medlemmer av «International Agency for the Prevention of Blindness» (IAPB), en global allianse av organisasjoner som jobber med øyehelse.

Forskningen, av Vision Loss Expert Group (VLEG), viser at 253 millioner mennesker i verden er blinde eller synshemmede, 55 % av disse er kvinner. Hovedårsakene er ukorrekt brytningsfeil (123,8 millioner mennesker) og grå stær (65,2 millioner), etterfulgt av aldersrelatert makuladegenerasjon og glaukom.

Forskningen viser også at 75 % av blindhet og synshemming kan kureres eller forhindres. Informasjon publisert i august tyder på at blindhet i verden vil tredobles innen 2050 uten flere investeringer, fordi verdens befolkning vokser og folk lever lenger.

Tallene står i det nyeste Vision Atlas på nett, som samler global informasjon og bevis på blindhet og synshemming.

75%
av blindhet og synshemming kan kureres eller forhindres

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse
En frivillig i Elfenbenskysten lærer hvordan man kan oppdage trakom ved å undersøke øyne til et barn.
sightsavers_news

Oppdateringer for februar: høydepunkter fra rundt om i verden

En oppdatering fra Sightsavers’ India-kontor, som har vunnet flere høyprofilerte priser for sitt humanitære arbeid. Pluss nyheter fra Nigeria, Elfenbenskysten og Senegal.

februar 2019
Carlitos smiles after receiving his new glasses.
sightsavers_news

Oppdateringer for januar: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om en lærer fra Nigeria som har fått opplæring i å undersøke øynene til elvene sine. Pluss oppdateringer fra Mosambik, Uganda og mer.

januar 2019
To helsearbeidere renser øynene til menn i tradisjonelle afrikanske klær.
sightsavers_news

Oppdateringer for november: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om et program som har distribuert mer enn 137 000 par briller i åtte land. Pluss oppdateringer fra Guinea, Elfenbenskysten, Mosambik og mer.

november 2018