STØTT OSS
sightsavers_news

Stephen Hawking berømmer sin fars rolle i å takle NTD-er

januar 2018
Professor Stephen Hawking på Sightsavers feiring av en milliard NTD-behandlinger.

Den anerkjente fysikeren Stephen Hawking roste sin far Frank Hawking for hans pionerarbeid, under en Sightsavers-begivenhet for å markere én milliard behandlinger for forsømte tropesykdommer (NTD).

Da han snakket på arrangementet, som fant sted i Cambridge i Storbritannia den 12. desember, sa professor Hawking: «I dag er vi her for å feire leveringen av en milliard behandlinger for NTD-er – en monumental milepæl få helseprogrammer har oppnådd, både når det gjelder skala og suksessnivå.

«Samarbeid mellom partnere over hele verden de siste fem årene har ført oss nærmere eliminering av NTD enn noen gang før, noe som tydelig viser at dette er et av de mest vellykkede helseprosjektene i nyere tid.»

I 1950-årene var Frank Hawking en av de første som utforsket og utviklet en behandling for en NTD kjent som lymfatisk filariasis (LF). Den forebyggende kjemoterapimedisinen dietylkarbamazin, som han utviklet, er fortsatt mye brukt i dag.

Professor Hawking sa: «Min fars arbeid for NTD for mange år siden markerte at dette er et viktig område som vi må fokusere på.

«Det at disse sykdommene kan forebygges og behandles betyr at vi i dag, med alle de fremskrittene i helse og vitenskap som vi alle er kjent med, virkelig bør være i stand til å si farvel til disse fryktelige, fattigdomsrelaterte sykdommene en gang for alle.»

Den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter, som grunnla Carter Center, som arbeider for å kontrollere og behandle NTD-er, talte også på arrangementet. Carter sa: «Sightsavers har vært en verdifull partner med Carter Center i kampen mot trakom og elveblindhet i Afrika.

«Ingen enkeltorganisasjon har sjansen til å eliminere forsømte tropesykdommer alene. Innsatsen krever samarbeid mellom en rekke aktører som utnytter de styrkene hvert medlem av teamet tar med seg.»

International Development Minister Lord Bates» tale fokuserte på hvordan NTD påvirker de fattigste og mest marginaliserte menneskene. «Storbritannia leder veien ved å beskytte millioner av liv fra å bli rammet av dem,» sa han. «Et eksempel er hvordan britisk hjelp bidrar til å utrydde guineaorm globalt.

«Investering i frivillige organisasjoner, legemiddelselskaper og våre universiteter og forskere i verdensklasse vil bidra til å stoppe disse sykdommene, som hører hjemme i forrige århundre.»

Sightsavers administrerende direktør dr Caroline Harper sa: «Det ville ikke vært mulig å levere en milliard NTD-behandlinger uten støtte fra våre mange partnere rundt om i verden. Hver og en av dem har hjulpet oss med å få en enorm innvirkning på de menneskene våre programmer når.

«Vi må fordoble innsats og til enhver tid unngå å hvile på våre laurbær på dette viktige tidspunktet. Å eliminere disse sykdommene en gang for alle er vårt mål, men det er fortsatt en vei å gå før vi kan gjøre dette.»

Se videoen nedenfor for å se NTD-behandling nummer én milliard som blir levert til Dorcas, en sju år gammel jente i Nigeria (videoen er på engelsk).

Se hel talen til professor Hawking (video på engelsk).

Les mer om arbeidet vårt

Forsømte tropesykdommer
En frivillig i Elfenbenskysten lærer hvordan man kan oppdage trakom ved å undersøke øyne til et barn.
sightsavers_news

Oppdateringer for februar: høydepunkter fra rundt om i verden

En oppdatering fra Sightsavers’ India-kontor, som har vunnet flere høyprofilerte priser for sitt humanitære arbeid. Pluss nyheter fra Nigeria, Elfenbenskysten og Senegal.

februar 2019
Carlitos smiles after receiving his new glasses.
sightsavers_news

Oppdateringer for januar: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om en lærer fra Nigeria som har fått opplæring i å undersøke øynene til elvene sine. Pluss oppdateringer fra Mosambik, Uganda og mer.

januar 2019
To helsearbeidere renser øynene til menn i tradisjonelle afrikanske klær.
sightsavers_news

Oppdateringer for november: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om et program som har distribuert mer enn 137 000 par briller i åtte land. Pluss oppdateringer fra Guinea, Elfenbenskysten, Mosambik og mer.

november 2018