STØTT OSS

Sightsavers inngår samarbeid med den nordiske optikergruppen D & Company

Sightsavers har inngått partnerskap med den nordiske optikergruppen D & Company for å sette fokus på øyehelse og samle inn penger til synsreddende prosjekter over hele verden.

D & Company, som spesialiserer seg i digitale og elektroniske løsninger for optikere, vil gi kunder muligheten til å donere til Sightsavers når de benytter seg av selskapets nettbaserte shoppingtjenester. Samarbeidet ble lansert på Verdens synsdag (11. oktober) og D & Company vil også promotere Sightsavers på nettsidene sine, i sosiale medier og via selskapets nyhetsbrev.

“Vi synes det er viktig at Sightsavers, sammen med sine partnere, utfører øyeundersøkelser og distribuerer flere briller til barn og voksne i land hvor sosiale og økonomiske ulikheter er utbredt. Vi håper at vi kan hjelpe å trene opp flere optikere for å diagnostisere synsproblemer,” sier Ralph Dahlin, administrerende direktør i D & Company Nordics.

D & Company ble grunnlagt i 2014 og har vokst raskt i den nordiske regionen. Selskapet planlegger nå å utvide internasjonalt. Hovedmålet er å digitaliserer måten optikere arbeider på, inkludert kundeservice, kommunikasjon med både forbrukere og underleverandører, og gjøre det mulig for alle optikere å tilby egen nettbutikk.

“Det er spennende å samarbeide med et selskap som har en utelukkende digital forretningsmodell, og som arbeider for å engasjere optikere, digitale forbrukere og underleverandører til å forbedre syn over hele verden,” sier Cornilla von Plomgren, Sightsavers’ operasjonsleder i Norden.

Slik kjemper vi mot unngåelig blindhet

Sightsavers bidrar til å sørge for øyeoperasjoner for mennesker som trenger det, gi trening til helsearbeidere og kirurger, og distribuere medisiner for å behandle øyesykdommer.

Mer om arbeidet vårt

Les de siste nyhetene fra oss

Nyheter fra Sightsavers
Kirurgene opererte 73 pasienter under treningen.
sightsavers_news

Oppdateringer for juli: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter fra Zambia, hvor kirurger får trening i å operere trakompasienter. Pluss oppdateringer fra Burkina Faso, India and Senegal.

Øyekirurg Dr. Ndalela undersøker øynene til et barn for å se etter tegn på trakom.
sightsavers_news

Antall mennesker i risiko for trakom har falt med 91%

I 2002 var omlag 1,5 milliarder mennesker i risiko for den blindende øyesykdommen. Men nye tall fra Verdens helseorganisasjon viser at dette har falt til rett over 142 millioner mennesker.

A school student in Zambia stands in front of a mural depicting superhero characters from Sightsavers' Super School of 5 programme.
sightsavers_news

Oppdateringer for juni: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter fra Zambia, hvor Sightsavers’ "Superskole av 5"-program lærer tusenvis av skoleelever om hygiene. Pluss oppdateringer fra Benin, Kenya, Zimbabwe og mer.