STØTT OSS
sightsavers_news

Oppdateringer for november: høydepunkter fra rundt om i verden

november 2018
To helsearbeidere renser øynene til menn i tradisjonelle afrikanske klær.

Worldwide

Tusenvis a briller delt ut for å forbedre syn

Sightsavers har hjulpet å dele ut mer enn 137 000 par lesebriller og solbriller i Kenya, Sierra Leone, Sudan, Malawi, Mosambik, Pakistan, Uganda og Zambia.

Brillene ble levert av VisionSpring og ble distribuert gjennom et fireårig Sightsavers-støttet prosjekt for å sikre at briller er tilgjengelige i generelle øyehelsecamper, som en del av CATCH-initiativet.

Initiativet har blitt gjort kjent gjennom lokale radioprogrammer, offentlige kunngjøringer og utdanning innen lokalsamfunnene, noe som har ført til en økning i antall pasienter som besøker øyehelsecampene – og som igjen har økt etterspørselen etter briller.

Alice fikk gratis solbriller etter en grå stær-operasjon i Kenya.

Mosambik

‘Helse-brigade’ underviser elever i god hygiene

Elever ved Miheline Primary School i den nordøstlige delen av landet fikk besøk av en ‘helse-brigade’ av lokale helsearbeidere som lærte dem hvor viktig det er å holde ansikt og hender rene for å forhindre spredning av øyesykdommer som øyekatarr og trakom.

Til sammen deltok 84 barn i initiativet, sammen med skolepersonell og medlemmer av de lokale myndighetene. Både voksne og barn demonstrerte hvordan man skal vaske ordentlig. Prosjektet ble finansiert av The Queen Elizabeth Diamond Jubilee Trust.

Helse-brigaden fortalte skolebarn om de beste metodene for å vaske hender og ansikt.
Helse-brigaden fortalte skolebarn om de beste metodene for å vaske hender og ansikt.

Senegal

Ansatte deltar på kurs for å forbedre datarapportering

Ansatte på Sightsavers’ Senegal-kontor deltok på et kurs sammen med representanter fra landets nasjonale øyehelseprogram og Divisjonen for statistikk og helseinformasjon for å gå gjennom programmet og utarbeide bedre metoder for rapportering av øyehelseinformasjon.

Kurset tok også sikte på å hjelpe eldre oftalmologiteknikere å forbedre datarapporteringsferdighetene sine.

Sightsavers samarbeider med Divisjonen for statistikk og helseinformasjon for å fullføre forbedringene innen året er omme. Arbeidet er finansiert av IrishAid.

Helsearbeidere og Sightsavers-ansatte deltok på kurset.

Guinea

Øyehelsearbeidere reiser i to dager for å nå pasienter

Et team i Guinea reiste i to dager til den avsidesliggende N’Zerekore-regionen for å distribuere livsviktig behandling til pasienter med forsømte tropesykdommer.

Regionen, som ligger 954 km fra hovedstaden Conakry, kan bare nås via støvete landeveier som ofte er i dårlig stand. Da de ankom, var teamet i stand til å diagnostisere og behandle en rekke pasienter med lymfatisk filariasis og relaterte tilstander. Arbeidet er en del av et program som er finansiert av Storbritannias departement for internasjonal utvikling (DFID).

Ansatte hadde en lang og vanskelig reise til N’Zerekore-regionen i Guinea.

Elfenbenskysten

Eksperter diskuterer hvordan elveblindhet kan elimineres

Sightsavers-ansatte deltok på et nasjonalt møte blant eksperter holdt på Verdens helseorganisasjons kontor for å diskutere planer for hvordan elveblindhet kan utryddes i landet.

Sykdommen overføres fortsatt mellom mennesker i Elfenbenskysten, delvis på grunn av en manglende plan for eliminering av sykdommen, men også fordi behandlingen av smittede ble avbrutt som følge av manglende finansiering og den politiske og militære krisen som fant sted i 2002.

I løpet av møtet ble ekspertene enige om å utføre forskning på stedene hvor fluene som sprer sykdommen formerer seg, og også fortsette å distribuere behandling i et forsøk på å komme nærmere utrydding av sykdommen.

Ekspertene diskuterer planer for å utrydde elveblindhet i landet.

Les om arbeidet vårt rundt om i verden

Hvor vi arbeider

Flere nyheter

Et barn i Elfenbenskysten får øynene undersøkt for tegn på trakom.
/ Nyheter /

Oppdateringer for april: høydepunkter fra rundt om i verden

En oppsummering av det siste arbeidet donasjonene dine bidrar til å støtte, inkludert nyheter fra Pakistan, Liberia og Elfenbenskysten.

mai 2019
Camilo Morreira (andre fra høyre) sammen med teamet fra Sightsavers’ inkluderende øyehelseprosjekt i Nampula, Mosambik.

“Ingenting om oss uten oss”: forbedre tilgangen til helsetjenester i Mosambik

Gjennom Sightsavers’ inkluderende helseprosjekt i Nampula deler Camilo Morreira sitt arbeid med å sikre at helseklinikker og sykehus er tilgjengelig for mennesker med funksjonshemninger.

mai 2019
A group of musicians play guitar on stage, with Sightsavers banners in the background.
/ Nyheter /

Oppdateringer for mars: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om Sightsavers’ innsamlingsgalla i Dubai, pluss oppdateringer fra Sierra Leone, Zambia og Mosambik.

mars 2019