STØTT OSS
sightsavers_news

Oppdateringer for oktober: høydepunkter fra rundt om i verden

En gruppe pasienter i Kenya smiler og ler etter de har gjennomgått grå stær-operasjoner.

Verden rundt

Verdens synsdag feiret verden rundt

For å markere Verdens synsdag ble det den 11. oktober arrangert en rekke feiringer i landene hvor Sightsavers arbeider.

I Tanzania møtte ansatte fra Sigtsavers medlemmer av Standard Chartered for å markere 15-årsjubileet for Seeing is Beliving-kampanjen, som tar sikte på å utrydde blindhet i verden. De poserte for bilder i form av ‘SIB 15’-logoen.

I Sierra Leone ble det arrangert et opptog i Koidu øst i landet, hvor et offentlig adressesystem ble montert på biler for å dele informasjon om øyehelse over hele byen. Flere profilerte øyeeksperter holdt taler og øyehelsearbeidere besøkte lokale skoler for å dele informasjon om viktigheten rundt øyehelse.

I Zambia fikk landets helseminister en guidet tur rundt University Teaching Eye Hospital i Lusaka, hvor han styrket sin forpliktelse til å transformere øyehelse i landet og forbedre lokale tjenester. Ved hjelp av frivillige fra Standard Chartered Bank ble det også utført gratis øyeundersøkelser på Levy kjøpesenter, og opptog fant sted på ulike steder i byen.

Skolebarn i Uganda framførte sanger og laget utstillinger for helseministeren i landet, og øyeundersøkelser ble utført på flere ulike steder.

Sightsavers besøkte avsideliggende distrikter i Pakistan for å hjelpe til med å undersøke vanskeligstilte og minirotetssamfunn for øyeproblemer. I Haipur-distriktet fikk medlemmer av det transseksuelle miljøet øynene sine undersøkt med sikte på å forbedre tilgangen til og kunnskap om øyehelsetjenester.

Mange av feiringene ble finansiert av Standard Chartereds Seeing is Beliving-initiativ. Du kan se bilder fra arrangementene i bilegalleriet under.

Kenya

Fire bestefedre er blant hundrevis som fikk behandling på øyehelsecamp

Det ble nylig arrangert en camp for øyehelse i Samburu County i det sentrale Kenya, for å hjelpe til med å undersøke mer enn tusen personer for øyeproblemer og gi behandling til dem som trengte det.

Fire bestefedre – Leame, Lechamore, Losiana and Sokodi – var blant pasientene som ble diagnostisert og behandlet for grå stær, og de gjennomgikk en ukomplisert operasjon som gjenopprettet synet deres. Se bilder i galleriet under.

Campen var en del av Sightsavers’ CATCH-program, som står for Coordinated Approach to Community Health (kordinert tilnærming til helse i lokalsamfunn). Programmet sørger for at pasienter som besøker camper for trakomundersøkelser, men som har en annen øyetilstand, som for eksempel grå stær, får behandlingen de trenger. Programmet er finansiert av britisk bistand fra departementet for internasjonal utvikling (DFID).

Mosambik

157 mennesker fikk synsreddende grå stær-operasjoner

I slutten av oktober ble en CATCH-camp avholdt i Nacala Porto- og Nacala Velha-distriktene i det nordlige Mosambik for å behandle mennesker som lider av en rekke ulike øyesykdommer.

Målet var å utføre minst 130 grå stær-operasjoner, men campen overgikk dette målet ved å gi 157 mennesker  synet tilbake gjennom kirurgi.

Andre pasienter ble behandlet for en rekke andre tilstander, inkludert øyekatarr og nærsynthet.

Bla gjennom galleriet under for å se et utvalg bilder fra campen, som ble finansiert av britisk bistand fra departementet for internasjonal utvikling (DFID).

Les om arbeidet vårt rundt om i verden

Hvor vi arbeider
Deus Turyatemba stands next to an Inclusive Futures poster
sightsavers_news

Banebrytende nytt program vil gjøre det mulig for 2000 mennesker med funksjonsnedsettelser å få bedre jobber

Inclusion Works-programmet som finansieres av UK Aid og ledes av Sightsavers, vil skape jobbmuligheter for mer enn 2000 mennesker med funksjonsnedsettelser.

Sarita Choure at the judo championships.
sightsavers_news

Oppdateringer fra september: høydepunkter verden rundt

Nyheter fra India om en Sightsavers-støttet judoutøver som vant bronsemedalje under Commonwealth Judo Championships. Pluss det siste fra Kenya, Zimbabwe, Tanzania og Zambia.

Teachers in Pakistan attend training to learn how to check their students' eyes.
sightsavers_news

Oppdateringer for august: høydepunkter fra rundt om i verden

En oppsummering av arbeidet vårt den siste tiden – som gjøres mulig takket være din støtte – inkludert nyheter fra Mosambik, Pakistan, Nigeria og India.