STØTT OSS
sightsavers_news

Oppdateringer for mars: høydepunkter fra rundt om i verden

En gruppe barn smiler mens de er samlet rundt en trevogn.

Midt-Østen

Sightsavers arrangerer innsamlingsgalla og auksjon i Dubai

Den pakistanske popstjernen Sajjad Ali og TV-journalisten Sidra Iqbal var blant de høyprofilerte gjestene som deltok på Sightsavers’ innsamlingsgalla i De forente arabiske emirater.

Arrangementet fant sted på Taj Dubai Hotel og ønsket mer enn 120 gjester velkommen til en aften med musikk fra Ali og artisten Lucky Ali, også fra Pakistan, samt auksjonering av kunstverk fra pakistanske og indiske kunstnere basert i Dubai. Auksjonen ble ledet av Tom Urqhart, TV-vert og DJ i den lokale radiostasjonen Dubai Eye.

Kvelden ble organisert med hjelp fra Sightsavers’ Head of Partnerships i Midt-Østen, Haya Mashood, som er basert ved Sightsavers’ Dubai-kontor. Målet med arrangementet var å øke bevisstheten rundt Sightsavers i Midt-Østen, bygge relasjoner med lokale forretningsfolk og samle inn penger til grå stær-operasjoner i Pakistan.

Sierra Leone

Sightsavers’ medarbeidere mottar ‘Outstanding NGO’-pris

Sightsavers har blitt utnevnt til ‘Outstanding International NGO’ ved en prisutdeling i Sierra Leones hovedstad, Freetown.

Seremonien fant sted på Golden Tulip Hotel og anerkjenner Sierra Leone-teamets harde arbeid, både når det gjelder støtte til partnere og mottakere i landet. Prisen var en del av den årlige Sierra Leone NGO Awards.

Idrissa Kanjay with the award.
Prisen ble tildelt Idrissa Kanjay fra Sightsavers’ Sierra Leone-kontor.

Mosambik

Øyeundersøkelser for kvinner gjennomføres i nærheten av Nampula

Øyeundersøkelser rettet spesielt mot kvinner ble avholdt i Nampula i nordøst-Mosambik den 8. mars for å markere den internasjonale kvinnedagen.

Undersøkelsene var en del av et inkluderende øyehelseprosjekt rettet mot marginaliserte grupper i regionen, inkludert kvinner og funksjonshemmede, og fant sted ved et helsesenter i landsbyen Muacoche, ca 15 km fra Nampula. Området er vanskelig å nå på grunn av dårlige veier og manglende offentlig transport. Undersøkelsene ble finansiert av deltagerne i People’s Postcode Lottery i Storbritannia.

Totalt 208 kvinner ble undersøkt for øyetilstander, og 20 av disse ble diagnostisert med grå stær og henvist til videre behandling.

A group of women gather to have their eyes checked.
Total 208 kvinner gjennomgikk øyeundersøkelser.

Zambia

Seeing is Believing-prosjekt bidrar til å redde barns syn

Åtte barn i Petauke og Isoka-distriktene har gjennomgått grå stær-operasjoner for å gjenopprette synet deres. De fire guttene og fire jentene mellom seks måneder og 12 år ble diagnostisert med grå stær etter oppsøkende undersøkelser i lokalsamfunnet deres.

Fire av dem var på randen av å måtte slutte på skolen på grunn av synstap, men takket være operasjonen er de i stand til å fortsette utdanningen sin.

Mer enn 2000 barn har gjennomgått øyeundersøkelser som en del av prosjektet. 72 elever har fått briller for å forbedre synet, mens 42 lærere har fått opplæring i å utføre øyeundersøkelser på elevene sine og referere dem til videre behandling om nødvendig.

Sierra Leone

Hundrevis av barn med nedsatt funksjonsevne registrert i skolen

Sightsavers’ arbeid for å øke bevisstheten rundt inkluderende utdanning har ført til at 811 barn med nedsatt funksjonsevne kan gå på skolen.

Totalt har 45 skoler i hele landet ønsket barn med nedsatt funksjonsevne velkommen, noe som gjør det mulig for dem å få en utdanning på lik linje med sine jevnaldrende.

Initiativet er en del av Sightsavers’ Education for All-prosjekt som driver kampanjer, inkludert radiodiskusjoner og møter i lokalsamfunnene, for å øke bevisstheten og sette fokus på viktigheten rundt inklusjon for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Det ble også arrangert en workshop for forelesere fra ulike lærerhøgskoler for å diskutere hvordan læreplanen kan gjøres mer inkluderende for barn med nedsatt funksjonsevne. Prosjektet finansieres av EU.

A teacher stands at the front of the class in Sierra Leone.
Gbendembu Primary School i Bombali-distriktet er en av skolene som nå ønsker barn med nedsatt funksjonsevne velkommen.

Les mer om arbeidet vårt

Her finnes vi

Nyheter fra feltet

A tuk tuk passes a group of women.
sightsavers_news

Møt megafon-teamet, med gladnyheter om gratis øyehelsetjenester

For å sikre at ingen blir overlatt til seg selv i Bangladesh bruker vi mikrofonen for å spre informasjon om helsetjenester direkte på dørstokken. Møt megafon-teamet!

to menn på motorsykler.
sightsavers_news

Mai: Nyheter og oppdateringer fra rundt om i verden

Kunst hjelper forskere i Nigeria å forstå tropiske sykdommer. Nyheter fra Mosambik, Pakistan, India og UK.

Erin Pritchard snakker på Sightsavers-kontoret.
sightsavers_news

Sightsavers belønnet for å støtte mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet

Sightsavers har blitt belønnet med Disability Confident Employer, nivå 3-akkreditering for vårt arbeid for å fremme inkludering av mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet.