STØTT OSS
sightsavers_news

Oppdateringer for mai: høydepunkter fra rundt om i verden

En gruppe elever holder hverandre i armene utenfor skolen deres i Mali.

India

Sightsavers bidrar til å gjøre politiske valg mer inkluderende

Sightsavers Indias kampanje for å skape bevissthet rundt mer tilgjengelige politiske valg har resultert i at flere mennesker med funksjonsnedsettelser kunne delta i landets regjeringsvalg i april og mai.

Kampanjen, som har fått navnet ‘Towards an inclusive election: leaving no one behind’, oppfordret interesseorganisasjoner for funksjonshemmede å ta kontakt med mennesker med funksjonsnedsettelser og hjelpe dem med å søke om valgkort og avgi sin stemme.

Det ble organisert en rekke høyprofilerte arrangementer for å spre budskapet – blant annet et initiativ hvor en rekke personer lagde en lang menneskelig lenke på offentlige veier. Velgere fikk tildelt fargerike emblemer med kampanjens budskap, og mennesker med funksjonsnedsettelser fikk plakater til bruk på lokale samlinger.

Sightsavers Indias administrerende direktør RN Mohanty sa: “Å stemme under et valg er uten tvil en av de viktigste rettighetene for demokrati. Inkludering av funksjonshemmede i valgprosessen er et steg i riktig retning for å sikre at vi ikke etterlater noen velgere.”

Kampanjen oppfordret mennesker med funksjonsnedsettelser til å stemme.
Kampanjen oppfordret mennesker med funksjonsnedsettelser til å stemme.

Mali

Inkluderende utdanningsprosjekt gjør det mulig for barn å gå på skolen

Mer enn 250 barn med nedsatt synsevne kan nå gå på skolen takket være Sightsavers’ inkluderende utdanningsprosjekt.

Det toårige prosjektet, som ble avsluttet i slutten av juni, bidro til å trene opp lærere og utvikle læremateriale og vurderingskriterier for å forbedre lese- og skriveferdighetene til barn med synsnedsettelser. Programmet ble utført i fire regioner (Bamako, Ségou, Koulikoro og indirekte i Gao) og testet ut inkluderende tilnærminger i fire vanlige skoler, en integrert skole og to skoler for barn med funksjonsnedsettelser. Målet er nå å implementere tilnærmingen i resten av landet.

Prosjektet la også vekt på kjønnsforskjeller ved å se på årsakene til hvorfor færre jenter enn gutter går på skole i Mali, og ved å hjelpe dem å overvinne disse barrierene for å sikre at de får seg en utdanning. Prosjektet ble finansiert av USAID.

Prosjektet sørget for læremateriale for å hjelpe barn med nedsatt synsevne å forbedre lese- og skriveferdighetene sine.

Nigeria

22 millioner behandlinger for å beskytte mot forsømte tropesykdommer delt ut

Et treårig prosjekt for å takle forsømte tropesykdommer i staten Sokoto har sørget for millioner av behandlinger som vil beskytte mennesker fra sykdom.

Prosjektet som nylig ble avsluttet har bidratt til å distribuere medisiner til mennesker i risiko for fem forsømte tropesykdommer: trakom, elveblindhet, lymfatisk filariasis, schistosomiasis og innvollsorm. Totalt ble det distribuert mer enn 22.7 millioner behandlinger for de fem sykdommene i 23 lokale distrikter.

En av dem som fikk medisiner var 12 år gamle Dayyaba fra Shagari-området. Hun fikk tildelt tabletter på skolen som vil beskytte henne mot schistosomiasis. Hun sa: “Jeg har tatt denne medisinen i mer enn fire år nå. Før hadde noen av barna på skolen og i lokalsamfunnet tegn på sykdommen, men etter at de tok medisinene har disse forsvunnet.

“Rektor på skolen fortalte oss at folk kan bli smittet ved å leke i stillestående vann, så de lærte oss at vi må vaske ansiktene våre regelmessig, unngå å gå på do ute og alltid bruke sko. Jeg hjelper også moren min å vaske huset og sørge for at omgivelsene våre er rene.”

Prosjektet ble finansiert av UK Department for International Development and Jersey Overseas Aid Commission.

12 år gamle Dayyaba fikk tildelt behandling på skolen som vil beskytte henne mot schistosomiasis.

Bangladesh

Ny komité vil representere mennesker med nedsatt synsevne

Sightsavers skal være en del av en ny nasjonal komité for personer med nedsatt synsevne, opprettet av Bangladesh’ regjering.

The Bangladesh National Council for the Blind vil være operativ i tre år. I tillegg til Sightsavers vil ORBIS, HKI og Fred Hollows være en del av komiteen, som vil bli ledet av Bangladesh’ helseminister. Andre statlige ministere, sekretærer, senior øyehelseeksperter og representanter for NGO-sykehus vil også være en del av komiteen.

Det første møtet vil bli avholdt i juni.

Les mer om arbeidet vårt

Her finnes vi

Flere nyheter

A tuk tuk passes a group of women.
sightsavers_news

Møt megafon-teamet, med gladnyheter om gratis øyehelsetjenester

For å sikre at ingen blir overlatt til seg selv i Bangladesh bruker vi mikrofonen for å spre informasjon om helsetjenester direkte på dørstokken. Møt megafon-teamet!

to menn på motorsykler.
sightsavers_news

Mai: Nyheter og oppdateringer fra rundt om i verden

Kunst hjelper forskere i Nigeria å forstå tropiske sykdommer. Nyheter fra Mosambik, Pakistan, India og UK.

Erin Pritchard snakker på Sightsavers-kontoret.
sightsavers_news

Sightsavers belønnet for å støtte mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet

Sightsavers har blitt belønnet med Disability Confident Employer, nivå 3-akkreditering for vårt arbeid for å fremme inkludering av mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet.