STØTT OSS
sightsavers_news

Oppdateringer for juli: høydepunkter fra rundt om i verden

En elev fra Senegal leser blindeskrift i klasserommet.

Zambia

Syv kirurger har fått trening i å operere trakompasienter

En gruppe kirurger har gjennomgått trening og fått sertifisering i å utføre trakomoperasjoner. Dette kommer som et ledd i et initiativ for å forsikre at de mest sårbare lokalsamfunnene med flest antall trakomtilfeller har tilstrekkelig personell som kan behandle sykdommen.

Opplæringen fant sted i Senanga- og Nalolo-distriktene i den vestlige provinsen, og kirurger fra både den sørlige og den østlige provinsen deltok.

Kirurgene krysset Zambezia-elva og kjørte mange timer på sandete veier for å nå de mest marginaliserte og sårbare lokalsamfunnene som ligger ved Zambezis bredde. Treningen ble finansiert av DFID.

Kirurgene opererte 73 pasienter under treningen.
Kirurgene opererte 73 pasienter under treningen.

India

Sightsavers slår seg sammen med øyehelsekampanjen See Now

See Now-kampanjen, som frontes av Bollywood-legenden Amitabh Bachchan, har som mål å bidra til å gjøre slutt på unødvendig blindhet i den indiske staten Uttar Pradesh ved å oppfordre folk til å få øynene sine undersøkt.

Sightsavers har nå slått seg sammen med kampanjen som opererer i fem nøkkeldistrikter: Unnao, Lucknow, Raebareli, Lakhimpur Kheri og Sitapur. Målet er å gi informasjon om øyehelsespørsmål via radio, TV, aviser og magasiner, sosiale medier, WhatsApp og SMS, og det forventes at kampanjen vi nå opptil 10 millioner mennesker.

Mr Bachchan sa: “Problemer med synet er ekstremt vanlig i India: om lag 550 millioner indere har alvorlige synsproblemer. Folk er ofte ikke klar over hvordan de kan finne øyehelsetjenester av høy kvalitet. Det er veldig enkelt å unngå blindhet ved forebyggende behandling.”

See Now er finansiert av The Fred Hollows Foundation og delvis av Essilor Vision Foundation, i samarbeid med Sightsavers India og Vision2020 India, blant andre.

Kampanjen ledes av Bollywood-stjernen Amitabh Bachchan.

Burkina Faso

Medisin distribueres på kveldstid for å forsikre at arbeidere ikke går glipp av behandling

Sightsavers-frivillige har jobbet natten lang for å distribuere medisiner som beskytter mennesker mot elveblindhet, for å forsikre at alle kan behandles for sykdommen.

Vanligvis deles medisin i lokalsamfunnene ut fra dør til dør på dagtid, men dette betyr ofte at arbeidere går glipp av behandling. Spesielt bønder og gartnere forlater husene sine grytidlig og returnerer ikke før etter at det har blitt mørkt.

Den nye kveldskampanjen fant sted i Cascades-regionen fra 14-23 juni. Lokale frivillige brukte lys fra telefonene sine og besøkte ti lokale boligområder, hvert av dem med flere hustander, og gav medisiner til 64 mennesker som ellers ikke ville fått behandling. Arbeidet ble finansiert av Fondation L’Occitane.

Frivillige distribuerte medisiner ved hjelp av lys fra telefonene sine.

Senegal

Lærere fikk opplæring i å lese og skrive blindeskrift

En gruppe bestående av 51 lærere og seks inspektører har fått opplæring i blindeskrift slik at de kan hjelpe barn med synsnedsettelser på skolen.

Treningen er den del av et program utført på fem skoler som er forbundet med et nytt nasjonalt dokument med retningslinjer for inkluderende utdanning som utvikles med hjelp fra Sightsavers, UNICEF, HI og Italian Copperation.

Opplæringen vil gjøre lærere i stand til å hjelpe elever med synsnedsettelser.

Les mer om arbeidet vår rundt om i verden

Her finnes vi

Les mer om arbeidet vårt

Sia og barna hennes smiler etter en øyescreening i Liberia.
sightsavers_news

Tilbakeblikk på 2019: hva vi oppnådde

Det har vært et nytt banebrytende år for Sightsavers. Finn ut hva vi har holdt på med, fra å lansere nye programmer og arrangere høyprofilerte utstillinger til å møte dronningen.

A woman has her eyes checked by an eye health worker in an outdoor screening camp in India.
sightsavers_news

Sightsavers utnevnt som den mest kostnadseffektive hjelpeorganisasjon innen helse

Hjelpeorganisasjonsevaluatoren ImpactMatters har gitt Sightsavers fem stjerner for kostnadseffektivitet – den høyeste poengsummen mulig.

People getting off a boat at a dock.
sightsavers_news

Halvering av blindhet i avsidesliggende Sundarbans

I denne avsidesliggende mangrove-regionen i Øst-India var én av 50 mennesker blinde. Men et Sightsavers-prosjekt har transformert øyehelse i området og endret tusenvis av liv.