STØTT OSS

Banebrytende nytt program vil gjøre det mulig for 2000 mennesker med funksjonsnedsettelser å få bedre jobber

Deus Turyatemba stands next to an Inclusive Futures poster
Deus Turyatemba, som jobber for programpartneren vår Standard Chartered, på lanseringsarrangementet i Uganda.

Sightsavers og partnerne våre har lansert et innovativt program for å sette fokus på barrierene som hindrer millioner av mennesker med funksjonsnedsettelser i å finne vanlig arbeid.

Inclusion Works-programmet, som finansieres av UK Aid og ledes av Sightsavers, vil teste ut nye måter å skape jobbmuligheter for mer enn 2000 mennesker med funksjonsnedsettelser i Nigeria, Kenya, Uganda og Bangladesh over de neste tre årene.

Programmet tar sikte på å gjøre praktiske endringer i måten bedrifter lærer opp og ansetter mennesker med funksjonsnedsettelser, for eksempel ved å tilby opplæringsinitiativer og praksisplasser. Vi vil samarbeide med mer enn 100 private og offentlige arbeidsgivere for å teste nye tilnærminger som følger FNs konvensjon om rettigheter for personer med nedsatt funksjonsevne.

Inclusion Works vil også generere bevis for hvordan mennesker med nedsatt funksjonsevne kan få støtte til å finne inkluderende arbeid. Initiativet vil hjelpe interesseorganisasjoner for funksjonshemmede i hvert land med å utvikle egen kunnskap og ressurser, slik at de kan fortsette arbeidet når programmet avsluttes.

Programmet er et samarbeid mellom ti partnere pluss Sightsavers, inkludert ADD International, BBC Media Action, Benetech, Development Initiatives, Humanity and Inclusion UK, Inclusion International, International Disability Alliance, Institute of Development Studies, Standard Chartered og Youth Career Initiative.

UK Aid annonserte at de vil finansiere programmet i fjor da de var medarrangører av den første Global Disability Summit i London.

Sightsavers’ Simon Brown, som har utviklet programmet, sa: “Unge mennesker med funksjonsnedsettelser som bor i disse landene spiller en viktig rolle i å hjelpe oss med å definere hvordan suksess ser ut og med å forme målene for programmet.”

“Vi har også vært i dialog med store selskaper som helt klart ønsker å benytte seg av dette talentet, men selv må overvinne visse barrierer.”

Vladimir Cuk fra International Disability Alliance sa: “Det er ofte vanskelig å finne pålitelig data om mennesker med nedsatt funksjonsevne. Vi vet at sysselsettingstallene er veldig lave, men de fleste programmene som har satt fokus på dette har vært av såpass liten skala at det ikke har vært mulig å legge et ordentlig trykk på det bredere systemet.”

“Inclusion Works tar sikte på å gi et betydelig bidrag for å sikre bedre overholdelse av den formelle sysselsettingssektoren med konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne, slik at vi kan se endringer i hele kulturen rundt rekruttering og ansettelse av mennesker med funksjonsnedsettelser. ”

Programmet vil omfatte mennesker med et bredt spekter av funksjonsnedsettelser. Det er en del av Inclusive Futures-initiativet, en større satsing finansiert av UK Aid for å skape en mer likestilt verden for mennesker med nedsatt funksjonsevne i land med lavt og middels inntektsnivå.


Inclusive Futures logo.Programmet er en del av Inclusive Futures initiativet som sikrer at personer med nedsatt funksjonsevne kan representere seg selv og ta egne avgjørelser. Satsingen inkluderer Inclusion Works- og Disability Inclusive Development-programmene, som begge ledes av Sightsavers og finansieres av UK Aid.

Tre menn står arm i arm og holder stokker.

Inclusion Works

Dette programmet, som finansieres av UK Aid, fokuserer på å trene opp mennesker med funksjonsnedsettelser i Bangladesh, Nigeria, Kenya og Uganda, og gjøre det enklere for dem å finne formelt arbeid.

Les alle våre siste nyheter

Nyheter fra Sightsavers
A health worker examines a woman's eyes.
sightsavers_news

Ny undersøkelse: Over en milliard mennesker har synshemminger som kan unngås

Statistikken fremkommer i Verdens helseorganisasjon sin første verdensrapport om øyehelse, ble publisert i forkant av Verdens Synsdag.

Emmanuel Nyamkeen measures a woman's height to determine how much medication to give her.
sightsavers_news

Oppdateringer for oktober: høydepunkter fra rundt om i verden

I Nigeria har en øyehelsearbeider blitt belønnet for sitt mer enn 20 år lange bidrag med å forhindre elveblindhet. Pluss nyheter fra Zimbabwe, Ghana og Mali.

Sarita Choure at the judo championships.
sightsavers_news

Oppdateringer fra september: høydepunkter verden rundt

Nyheter fra India om en Sightsavers-støttet judoutøver som vant bronsemedalje under Commonwealth Judo Championships. Pluss det siste fra Kenya, Zimbabwe, Tanzania og Zambia.