STØTT OSS

Sightsavers belønnet for å støtte mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet

Erin Pritchard snakker på Sightsavers-kontoret.

Sightsavers har blitt belønnet med Disability Confident Employer, nivå 3-akkreditering for vårt arbeid for å fremme inkludering av mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet.

Dette er det høyeste nivået en organisasjon kan oppnå, og tildeles en utvalgt gruppe arbeidsgivere som har vist seg å være ledere innen dette feltet.

Utmerkelsen deles ut av Disability Confident, som har som mål å endre holdninger mot mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet, og oppfordre organisasjoner til å iverksette tiltak for å rekruttere, trene og utvikle ansatte med funksjonsnedsettelser eller kroniske helsetilstander.

Ordningen, som er et tiltak fra de britiske myndighetene, har som mål å gjøre arbeidsplassen mer inkluderende og utvikle potensialet til alle ansatte.

7,9 millioner mennesker i yrkesaktiv alder i Storbritannia har en funksjonshemming, så ordningen oppfordrer også arbeidsgivere til å se på kandidater fra det bredeste talentpoolet, samtidig som det gir mennesker med nedsatt funksjonsevne rundt om i landet bedre muligheter for å finne arbeid.

Sightsavers’ CEO Dr Caroline Harper sa: “Jeg er utrolig stolt over at vi har oppnådd det høyeste nivået i denne ordningen, som oppfordrer arbeidsgivere til å tenke annerledes når det gjelder funksjonsnedsettelser.”

“Det er viktig å være inkluderende på arbeidsplassen, og iverksette tiltak for å forbedre måten vi rekrutterer, bevarer og utvikler potensialet til mennesker med funksjonsnedsettelser. Dette er noe som ligger våre hjerter nær, ettersom vår visjon er å fremme inkludering av mennesker med funksjonshemninger. Vi lever ut visjonen vår og praktiserer det vi forkynner.”

Sightsavers’ interne arbeidsgruppe for sosial inkludering, som ble opprettet for å bidra til å nå mangfoldighetsmål på arbeidsplassen, ble også nylig nominert til Bond Diversity Award.

Juthika, Hanufa og Ranu, som alle har synshemninger, fotografert i verkstedet sitt i Narsingdhi, Bangladesh.

Vår forpliktelse til inkludering

Sightsavers driver prosjekter over hele Afrika og Asia for å fremme inkludering av mennesker med nedsatt funksjonsevne i samfunnet.

Les om arbeidet vårt

Les mer om arbeidet vårt

Flere nyheter
En kvinne betrakter kunst som oppløses i et kunstgalleri
sightsavers_news

BLINK utstilling vinner Global design-pris

Den interaktive fotoutstillingen som gjenga en kunstnerisk fremstilling av synstap fra øyesykdommen trakom, har fått en internasjonal pris.

Folk sitter ute i smågrupper og lytter til en veileder.
sightsavers_news

Hjelp til mennesker med nedsatt funksjonsevne i India under COVID-19

Medarbeidere i Sightsavers India sørger for at ingen skal overses eller uteglemmes grunnet funksjonshemming eller kjønn i forbindelse med pandemien.

En mann og kvinne står utenfor før oppstarten av undersøkelser i forbindelse med kartlegging av elveblindhet.
sightsavers_news

Kartlegger elveblindhet i Mosambik

Møt Clécio og Silvia, den dynamiske duoen som hjelper Sightsavers å kartlegge elveblindhet i Mosambik.