STØTT OSS

Sightsavers belønnet for å støtte mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet

Erin Pritchard snakker på Sightsavers-kontoret.

Sightsavers har blitt belønnet med Disability Confident Employer, nivå 3-akkreditering for vårt arbeid for å fremme inkludering av mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet.

Dette er det høyeste nivået en organisasjon kan oppnå, og tildeles en utvalgt gruppe arbeidsgivere som har vist seg å være ledere innen dette feltet.

Utmerkelsen deles ut av Disability Confident, som har som mål å endre holdninger mot mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet, og oppfordre organisasjoner til å iverksette tiltak for å rekruttere, trene og utvikle ansatte med funksjonsnedsettelser eller kroniske helsetilstander.

Ordningen, som er et tiltak fra de britiske myndighetene, har som mål å gjøre arbeidsplassen mer inkluderende og utvikle potensialet til alle ansatte.

7,9 millioner mennesker i yrkesaktiv alder i Storbritannia har en funksjonshemming, så ordningen oppfordrer også arbeidsgivere til å se på kandidater fra det bredeste talentpoolet, samtidig som det gir mennesker med nedsatt funksjonsevne rundt om i landet bedre muligheter for å finne arbeid.

Sightsavers’ CEO Dr Caroline Harper sa: “Jeg er utrolig stolt over at vi har oppnådd det høyeste nivået i denne ordningen, som oppfordrer arbeidsgivere til å tenke annerledes når det gjelder funksjonsnedsettelser.”

“Det er viktig å være inkluderende på arbeidsplassen, og iverksette tiltak for å forbedre måten vi rekrutterer, bevarer og utvikler potensialet til mennesker med funksjonsnedsettelser. Dette er noe som ligger våre hjerter nær, ettersom vår visjon er å fremme inkludering av mennesker med funksjonshemninger. Vi lever ut visjonen vår og praktiserer det vi forkynner.”

Sightsavers’ interne arbeidsgruppe for sosial inkludering, som ble opprettet for å bidra til å nå mangfoldighetsmål på arbeidsplassen, ble også nylig nominert til Bond Diversity Award.

Juthika, Hanufa og Ranu, som alle har synshemninger, fotografert i verkstedet sitt i Narsingdhi, Bangladesh.

Vår forpliktelse til inkludering

Sightsavers driver prosjekter over hele Afrika og Asia for å fremme inkludering av mennesker med nedsatt funksjonsevne i samfunnet.

Les om arbeidet vårt

Les mer om arbeidet vårt

Flere nyheter
Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.