STØTT OSS

Sightsavers mottar Innovative Practice-pris i Zero Project Awards

Sightsavers har mottatt en Innovative Practice-pris fra Zero Project for vårt barneutviklings- og utdanningsprosjekt i Malawi.

Zero Project Awards anerkjenner innovative praksiser og prosjekter som støtter mennesker med funksjonsnedsettelser rundt om i verden.

Takket være støtte fra Comic Relief og det nederlandske veldedighetsfondet Stichting Dioraphte, har Sightsavers støttet opplæringen av spesielle ‘omsorgspersoner’ i Malawi som jobber i førskoler for å sikre at barn med funksjonshemninger kan lære og leke sammen med jevnaldrende. Barn med funksjonsnedsettelser blir ofte ekskludert i utdanningssammenhenger fordi lærere og omsorgspersoner mangler selvsikkerhet, erfaring og ekspertise i å legge til rette for barn som har ulike behov. En enkel og effektiv løsning er å gi spesialopplæring til lærere.

En av omsorgspersonene vi har lært opp, Materson Speak, reiser til utdanningssenteret hver morgen på en spesialtilpasset sykkel og plukker opp et av barna, Theresa, på veien. Da Materson først møtte Theresa var hun ikke i stand til å gå og familien bar henne på ryggen. Etter noen spesialiserte fysioterapitimer og støtte, var Theresa i stand til å gå. Materson sier: “Jeg får en god følelse når jeg ser Theresa bevege seg rundt, fordi jeg vet at jeg bidro til å gjøre dette mulig.”

Tilgang til utviklings- og utdanningsprogrammer fra tidlig barndom kan utgjøre en stor forskjell for barns framtidsutsikter og øker sjansen for at de får gå på barneskolen. Takket være People’s Postcode Lotterys spillere, kan Sightsavers fortsette dette livsviktige arbeidet i Malawi og sikre at flere barn får den støtten de trenger for å blomstre.

Se videoen under for mer om arbeidet vårt i Malawi.

Finn ut mer om Zero Project her.

Lesline, som er rullestolbruker, sammen med klassekameratene på den inkluderende skolen hennes i Kamerun.

Utdanning av barn med nedsatt funksjonsevne

Sightsavers jobber hardt for å sikre at alle barn får muligheten til å gå på skolen.

Vårt arbeid

Les alle våre siste nyhetshistorier

Nyheter fra Sightsavers
gå 100 km for sightsavers

Gå 100-utfordringen

Gå 100-utfordringen

Dr Agatha Aboe ler under samtale med lokalbefolkning ute i felten.
Sightsavers Reports

Agathas historie

Dr Agatha Aboe, fra Ghana, har jobbet hos Sightsavers i 10 år. Hun er ekstremt dedikert til å eliminere den forsømte tropiske sykdommen trakom som fører til blindhet.

En kvinne betrakter kunst som oppløses i et kunstgalleri
sightsavers_news

BLINK utstilling vinner Global design-pris

Den interaktive fotoutstillingen som gjenga en kunstnerisk fremstilling av synstap fra øyesykdommen trakom, har fått en internasjonal pris.