STØTT OSS

Sentral i kampen mot Covid-19

Professor Christopher Whitty.

Sightsavers er stolte av å ha professor Chris Witty i vårt internasjonale styre. I disse dager spiller han en svært viktig rolle i kampen mot Korona-viruset.

Professor Chris Witty er Englands Chief Medical Officer og sjefsrådgiver for Storbritannias regjering. I tillegg til rollen som rådgiver for regjeringen er han nå en av talspersonene ovenfor det britiske folk og bistår statsministeren i pressekonferanser.

Som styremedlem i Sightsavers bistår Professor Whitty organisasjonen i en spennende vekstfase i vår innsats for å beskytte syn, eliminere tropiske sykdommer og sikre rettigheter for mennesker med funksjonshemminger. Leder for Sightsavers Norge, Øystein Samnøen, uttaler “Chris Witty sin enestående erfaring og ekspertråd, kombinert med hans forskningsdrevne tilnærming til global helse, har vært uvurderlig for Sightsavers. Han vil bringe de samme egenskapene og tilnærming som rådgiver til den britiske regjeringen i håndteringen av denne krevende situasjonen verdenssamfunnet erfarer.»

Med bakgrunn som epidemiolog og lege var Whitty professor i offentlig og internasjonal helse ved London School of Hygiene & Tropical Medicine. Han er ekspert på internasjonal folkehelse og smittsomme sykdommer.

I 2014 spilte han en ledende rolle i Storbritannia sin innsats mot ebola, i stillingen som sjef for vitenskapelig rådgivning ved Departementet for internasjonal utvikling. Ved siden av de andre regjeringsrollene er han også leder for National Institute for Health Research (NIHR).

Les mer om arbeidet vårt

Flere nyheter
En kvinne betrakter kunst som oppløses i et kunstgalleri
sightsavers_news

BLINK utstilling vinner Global design-pris

Den interaktive fotoutstillingen som gjenga en kunstnerisk fremstilling av synstap fra øyesykdommen trakom, har fått en internasjonal pris.

Folk sitter ute i smågrupper og lytter til en veileder.
sightsavers_news

Hjelp til mennesker med nedsatt funksjonsevne i India under COVID-19

Medarbeidere i Sightsavers India sørger for at ingen skal overses eller uteglemmes grunnet funksjonshemming eller kjønn i forbindelse med pandemien.

En mann og kvinne står utenfor før oppstarten av undersøkelser i forbindelse med kartlegging av elveblindhet.
sightsavers_news

Kartlegger elveblindhet i Mosambik

Møt Clécio og Silvia, den dynamiske duoen som hjelper Sightsavers å kartlegge elveblindhet i Mosambik.