STØTT OSS

Kampen mot tropiske sykdommer videreføres

En mann står for et portrett mens han har på seg en maske.
Lee Danno koordinerer smittebekjempelse av tropiske sykdommer i Nimba, Liberia.

Globale tiltak for å bekjempe tropiske sykdommer leverte over 35 millioner behandlinger i 2020, til tross for utfordringene som følge av COVID-19.

Nylig lanserte Verdens helseorganisasjon (WHO) en global strategi for eliminering av en rekke utbredte tropiske sykdommer. Dette ble markert under Verdensdagen for tropiske sykdommer 30 januar.

Til tross for pandemien klarte Sightsavers og våre partnere å bistå myndigheter i distribusjon av flere millioner behandlinger mot tropiske sykdommer. Disse sykdommene truer over en milliard mennesker på verdensbasis, men kan forebygges og behandles.

Myndighetene i 11 afrikanske land distribuerte over 35 millioner forebyggende behandlinger i 2020. Ytterligere 135 millioner behandlinger planlegges levert innen utgangen av mars 2021.

Titusenvis av lokale helsearbeidere og lærere fikk opplæring i tiltak mot COVID-19 i forbindelse med at de bidro i distribusjon av medisin mot tropiske sykdommer. For å gjøre arbeidet med distribusjon tryggere ble tiltak som munnbind og sosial distansering innført.

Etter nedstengningen var Nigeria det første Sightsavers-støttede landet som fortsatte arbeidet med forebygging av tropiske sykdommer. Mellom juli og september mottok rundt en million mennesker i den nordvestlige staten Jigawa antibiotika for å behandle den smertefulle og potensielt blindende sykdommen trakom.

I Liberia tilpasset Sightsavers raskt sitt Ascend-program for å støtte myndighetene i håndteringen av den humanitære krisen, hjelpe til med smittesporing og øke bevisstheten om hvordan sykdommen sprer seg.

Simon Bush, direktør for tropiske sykdommer hos Sightsavers, sier: “Det er viktig at vårt arbeid fortsetter i disse utfordrende tider. Tropiske sykdommer kan forårsake alvorlig og livslang fysisk svekkelse og synshemming. Vitenskapen viser oss at disse sykdommene kan elimineres.

“Vi må sørge for at fremgangen i vi oppnådde før pandemien ikke blir tapt, men at vi fortsetter å støtte noen av de mest marginaliserte samfunnene, selv når det er vanskelig.”

For å markere verdensdagen for tropiske sykdommer ble kjente bygg over hele verden opplyst, deriblant Colosseum og den store kinesiske mur. Dette feirer den krevende innsatsen som har ført til fremgangen i kampen mot tropiske sykdommer, og en appell til verdenssamfunnet om samarbeid for å eliminere disse.

Et COVID samfunnskunnskapsmøte i Liberia.

Sightsavers bidrar i kampen mot COVID-19

I 2020 tilpasset vi raskt noen av våre smittevern-programmer for å hjelpe i kampen mot COVID-19. I Liberia lanserte vi en offentlig bevissthetskampanje som bidro til å forhindre spredning av smitte.

Les mer om arbeidet vårt

Flere nyheter
Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.