STØTT OSS

Sightsavers kåret til verdensledende bistandsorganisasjon av GiveWell for femte år på rad

En dreng i skolealderen måler sin højde for at få ormekurbehandling under en skolebaseret massemedicinadministration.
GiveWell har berømmet Sightsavers sitt arbeid med å behandle barn for tarmorm, slik som dette prosjektet i Guinea-Bissau.

GiveWell er en uavhengig aktør som evaluerer ideelle organisasjoner og deres arbeid. GiveWell har igjen berømmet Sightsavers sine ormekur-programmer i Afrika for høy kostnadseffektivitet og transparens.

GiveWell er en ideell organisasjon som hvert år vurderer effektiviteten til internasjonale veldedige organisasjoner, og markedsfører de beste aktørene ovenfor givere. Evalueringskriteriene fokuserer på påvirkningskraft, kostnadseffektivitet og gjennomsiktighet.

Sightsavers har blitt vurdert for sitt arbeid med å bekjempe parasittiske orminfeksjoner hos barn. Med ormekurbehandling kan de forsømte tropiske sykdommene schistosomiasis og tarmorm forebygges og behandles effektivt.

For femte år på rad har GiveWell kåret Sightsavers sitt ormearbeid som en enestående mulighet for givere til å gjøre stor forskjell gjennom sine gaver. Dette betyr også at Sightsavers sine GiveWell-finansierte prosjekter kan forlenges i Nigeria, Kamerun og Den demokratiske republikken Kongo til 2022.

Schistosomiasis rammer nesten 220 millioner mennesker over hele verden, og mer enn 700 millioner mennesker bor i utsatte områder. Mer enn 1,5 milliarder mennesker er smittet med tarmorm, hvorav et høyt antall av disse er barn i skolealder. Hvis de ikke behandles kan infeksjonene forårsake mageproblemer, nedsatt blodkvalitet (anemi), ernæringsproblemer, påvirke fysisk og kognitiv utvikling samt forstyrre skolegang.

Sightsavers sin internasjonale leder dr. Caroline Harper uttaler: «Vi er svært stolte over å ha blitt kåret til en av GiveWells beste veldedighetsorganisasjoner for femte år på rad. Det er en stor annerkjennelse når Sightsavers er én av bare ni veldedighetsorganisasjoner anbefalt spesielt av GiveWell globalt for å levere kostnadseffektive og effektive tiltak.»

Leder for Sightsavers Norge, Øystein Samnøen, er også stolt på vegne av Sightsavers: «Å motta en så høythengende anerkjennelse fra GiveWell fem år på rad og utfordrer oss positivt til å fortsette å levere forandring i verdensklasse. Vi er veldig glade for anerkjennelsen til vår organisasjon, men aller mest glade på vegne av våre givere og alle vi når gjennom våre helseprogrammer.»

Takket være støtte fra GiveWell har vi klart å nå barn i skolealderen bosatt i områder utsatt for schistosomiasis og tarmorm. I det siste prosjektåret ble mer enn 8,7 millioner barn behandlet. Gjennom GiveWell sin videreføring av støtte kan vi fortsette å behandle barn for disse skadelige tropiske sykdommene, forbedre helsen og hjelpe de gjennom utdanningen sin.

Sightsavers og GiveWell

Søtten formidlet gjennom GiveWell har hjulpet oss å behandle mer enn 8,7 millioner barn for tarmorm i flere land, deriblant Guinea-Bissau og Nigeria.

Se alle nyhetsartikler

Nyheter fra Sightsavers
Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.

The Queen smiles as she greets staff.
sightsavers_news

Sightsavers hedrer dronning Elizabeth II

Vi er svært takknemlige og privilegerte som har hatt dronningens beskyttelse, og vi kondolerer til den britiske kongefamilien og alle menneskene som står henne nærmest.

En øyehelsearbeider lyser en lommelykt inn i en kvinnes øyne for å se etter øyeproblemer. Hun har på seg et fargerikt rosa hodeskjerf.
sightsavers_news

Sightsavers publiserer ny øyehelseforskning i samarbeid med RSTMH

Forskningssupplementet viser hvordan ikke-statlige organisasjoner som Sightsavers kan generere bevis av høy kvalitet gjennom sine programmer.