Vil du hjelpe å redde synet til en familie som Bibies?

Mayasa holder Bibie utenfor huset deres.

Gjør noe fantastisk i dag

STØTT OSS

Bibie (på bildet over) bor i et  fjerntliggende lokalsamfunn i Tanzania sammen med familien. Landsbyen hennes ligger i enden av milevis med støvete landeveier, forbi tette cashewnøtt-plantasjer, i en ekstremt avsidesliggende del av Tanzania.

Tilfeller av trakom blir stadig sjeldnere i Tanzania, men det finnes familier som Bibies, som bor i avsidesliggende deler av landet og som fortsatt lider av denne grusomme sykdommen som fører til blindhet.

Bibie led allerede av trakom, og uten behandling kunne hun etter hvert stått ovenfor den samme skjebnen som de andre kvinnene i familien – som moren Mayasa, hvis øyenvipper skrapte mot øyeoverflaten, eller Bibies bestemor, Aluna, som hadde det verste tilfellet av avansert trakom jeg noen gang har sett.

Heldigvis oppdaget vi Bibies trakom tidlig, og vi var i stand til å behandle infeksjonen med antibiotika. Aluna og Mayasa deltok senere på en av kirurgi-campene våre og fikk den synsreddende behandlingen de trengte for å befris fra trakom.

De dedikerte helsearbeiderne våre reiser enorme avstander over hele regionen for å finne og behandle de siste tilfellene av trakom. Men vi trenger din støtte – du kan bidra til å gi den operasjonen som trengs for å redde et menneske fra denne grusomme sykdommen som fører til blindhet.

Vil du hjelpe å gjøre en slutt på trakom i glemte lokalsamfunn som i Bibies?

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS