Vårappell

La alle barn kunne se de man er glad i

Med din hjelp kan et barn som Taonga få øyeoperasjonen de desperat trenger for å få synet tilbake.

En gutt ser trist ut. Han ser ut.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS

Taongas forvandling: Fra blind til seende

Zelina skjønte at noe var galt med synet til sønnen sin allerede da han var baby.

Taonga myste mot lyset og det rant tårer fra øynene hans. Etterhvert begynte han å skjerme øynene fra sterkt lys. Zelina så hvordan det sviktende synet ble en stadig større utfordring for gutten sin. Taonga ville så gjerne spille ball med vennene sine, men ble forhindret fordi grå stær sakte men sikkert stjal synet på begge øynene. På skolen var Taonga ivrig etter å lære, men det var veldig vanskelig for han å se tavlen og lese bøker.

Zelina hade ingen steder å gå for å få hjelp. Det var hjerteskjærende å se sønnen gradvis forsvinne i mørke. Hun fryktet for både fremtiden og livsgleden hans. Hvordan ville Taongas liv bli som blind?

Dessverre er det mange mødre som opplever det samme som Zelina. Bare i Malawi antar vi om lag 5000 barn lider av samme skjebne. Desto lenger de går uten å få hjelp, desto større blir skadevirkningene. Derfor haster det å hjelpe disse barna.

Sightsavers samarbeider med lokale helseaktører og gjør alt vi kan for å gi barn synsreddende operasjoner. Men vi trenger hjelp av givere som deg. Med din gave kan vi åpne enda flere barneøyne – bokstavelig talt.

Vil du gi et barn synet tilbake sammen med oss i Sightsavers?

Zelina trøster den åtte år gamle gutten sin mens de står i kø på sykehuset.
Mor Zelina trøster Taonga mens de venter på synsreddende operasjon.

Heldigvis møtte Zelina en øyehelsearbeider utdannet av Sightsavers. Taonga fikk påvist diagnosen grå stær, og Zelina ble fortalt at gutten hennes kunne få øyeoperasjon finansiert av Sightsavers på et sykehus to timer unna. Taonga var veldig spent under kjøreturen: Ville han få se igjen?

Operasjonen gikk veldig bra. Da bandasjene ble fjernet, smilte Taonga bredere enn på lenge. Nå kunne han se moren sin igjen! Han snakket høylytt om hvor lykkelig han var og hvor vakkert alt så ut.

Dersom barn med grå stær ikke får hjelp vil det få svært alvorlige konsekvenser for resten av livet. De mister ofte muligheten til både utdanning, arbeid og familie.

En gave fra deg gir håpet og fremtiden tilbake til noen som Taonga. Vil du åpne et barns øyne ved å gi en gave her og nå?

Taongas fremtid vil bli lysere, dette vil forandre livet hans. Tusen takk!
Taonga's mamma, Zelina
Gutten smiler fra øre til øre etter at bandasjene er fjernet fra øynene.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS