Vårappell

Grå stær frarøvet Mary mer enn synet. Grå stær stjal både barndommen og fremtiden…

Èn øyeoperasjon kan forvandle et barns liv.

Mary holder i vegger når hun beveger seg i landsby.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS

Da Mary var ni år gammel følte hun at hele verden var åpen for henne. Hun elsket å gå på skolen, og familien håpet hun fikk utdanne seg som lege eller lærer.

Men da hun passerte ti år bleknet disse drømmene raskt. Livet ble ødelagt av grå stær – som satte både synet og drømmene hennes i stor fare. Raskt ble synsevnen så dårlig at hun slet med både hjemmearbeid, lek med venner og å delta på skolen. Hun ble ofte ertet fordi hun tilbrakte mesteparten av tiden alene. Foreldrene til Mary fortvilet over å se datteren sin bli ekskludert og synet hennes stadig reduseres.

Grå stær røver ikke bare synet fra barn. De frarøver dem også muligheten for utdanning og barndom. Dessverre er det mange flere som Mary som trenger hjelp. Bare i landet Malawi antas det å være 5 000 barn som trenger operasjon for grå stær, 1 900 av disse befinner seg i området vi jobber. Det er viktig at vi kan nå disse barna raskt for å hjelpe dem ut av synsmørke og inn i fremtiden de fortjener.

I samarbeid med lokale helseteam gjør vi alt vi kan for å gi barn synsreddende kirurgi. Men vi kan ikke gjøre det alene. Med din støtte kan vi fortsette å nå de som trenger vår hjelp. Med din hjelp kan vi gi flere livsforvandlende øyeoperasjoner.

Gi synet i gave til et barn som desperat trenger en synsreddende operasjon.

Dr Gerald Msukwa smiler til kamera, med operasjonsantrekket på plass.

"Det vi gjør handler om mer enn synet, det handler om hele livet! Og jeg føler meg privilegert som kan gjøre livet bedre for barn som Mary.”

Mary bodde i et av de mest avsidesliggende og fattige områdene i Malawi, med minimal tilgang til medisinsk hjelp. Heldigvis besøkte en helsearbeider trent av Sightsavers landsbyen. Han antok Mary hadde grå stær på begge øynene, og brakte henne til sykehuset for å møte Dr Gerald Msukwa, den eneste barnekirurgen i hele Malawi. Dr Msukwa konstaterte at grå stær ødela synsevnen – og truet hennes muligheter for resten av livet. Heldigvis fikk hun en synsreddende operasjon, som ga henne både synet og barndommen tilbake.

I Malawi er Sightsavers helsepersonell vant til å jobbe i lokalsamfunn med risiko for smittsomme sykdommer. Det hjelper når landet nå står overfor koronapandemien. Øyehelseprogrammene er midlertidig stanset for å ivareta alles sikkerhet. Dr Msukwa har jobbet ekstra lange dager å operere så mange pasienter som mulig i forkant av spredningen som også rammer Malawi, og ønsker å gjenoppta arbeidet så snart han kan.

Nå trenger vi din hjelp! Straks øyehelseprogrammene kan starte opp igjen, ønsker vi å gi barn med grå stær behandlingen de desperat trenger. Operasjon varer under en time og vil kunne gjenopprette synet. Men antallet operasjoner som kan utføres er begrenset, og grunnet koronaviruset har vi måttet stoppe midlertidig. Når programmet kan starte igjen trenger vi din hjelp for å trene flere øyehelsearbeidere og gi utstyret de trenger til dette livsforvandlende arbeidet.

Mary smiler bredt etter øyeoperasjonen.
Marys grå stær operasjon på begge øynene varte under en time. Nå kan hun se frem mot en fremtid uten å bekymre seg for å bli blind.

Takket være støttespillere som deg ble Marys syn gjenopprettet i én operasjon. Forandringen er enorm! Mary smilte med hele seg da bandasjene ble fjernet og synet hennes var tilbake.

Vil du redde synet til flere barn som Mary? Med din hjelp får de både synet, barndommen og fremtiden tilbake.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS