Gamangassou hadde vært plaget av ulidelige smerter siden han var liten.

Du kan befri barn i Kamerun fra lidelser av øyesykdommen trakom.

En tenåring som lider av trichiasis, sittende ved en mur.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS

Trichiasis er en alvorlig form for trakom-infeksjon. Det er en nådeløs sykdom som får øyelokkene til å snu innover slik at øyevippene skraper mot øyehinnene hver gang man blunker. Dersom dette ikke behandles kirurgisk kan man bli uopprettelig blind.

Femten år gamle Gamangassou hadde alltid visst det var noe galt med øynene hans, men etter hvert hadde smertene blitt ulidelige. De var så såre at han knapt klarte å se. Han klarte ikke lenger å lese, leke med venner eller se tavlen på skolen.

“Øynene mine er alltid så våte at noen ganger lar jeg være å gå på skolen.”

Ute av stand til å unnslippe plagene endte Gamangassou ofte med å sitte alene hele dagen. Vemodet var lett å se.

Heldigvis ble Gamangassou oppdaget av lokale helsearbeidere som kontaktet Sightsavers. Da Gamangassou fikk høre han kunne bli kvitt plagene gjennom én operasjon, sa han umiddelbart ja. Da han skulle opereres var moren nervøs. Gamangassou var for øvrig rolig og forventningsfull. Inngrepet gikk bra. Dagen etter fikk han ansiktet renset og bandasjene fjernet. Jeg vil alltid huske smilet til moren da hun fikk se øynene hans uten tårevæske for første gang.

Help oss å eliminere øyesykdommen trakom i Kamerun – gi barn som Gamangassou en fremtid fri fra lidelsene.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS

Jeg er Ibrahim, prosjektleder i Kamerun.

Jeg har jobbet i Sightsavers i seks år og sett fremgangen vi gjør med å eliminere trakom, verdens vanligste infeksiøse årsak til blindhet. Sammen kan vi klare det. Men først må vi gi behandling til smittede barn som lever i smerte. Det er viktig at vi fortsetter å finne disse barna i Kamerun – så vi kan behandle alvorlige tilfeller som Gamangassou og Aboubakar.

Det er vemodig å vite at Gamangassou hadde levd i smerte nesten hele livet før han fikk behandling. Og dessverre er det mange flere barn som deler samme skjebne. På grunn av mangel på medisinske ressurser, krevende reiseveier og risiko for konflikter har om lag 47.200 mennesker akutt behov for kirurgisk behandling av trakom i Kamerun – slike som Gamangassou. Covid-19 har ført til forsinkelser i våre øyehelseprogrammer, og dermed øker dette tallet.

Din gave bidrar til at vi kan møte de økende behovene så snart begrensningene fra Covid-19 avtar. Vi vil trene flere frivillige som kan bidra til å finne smittede personer, og sikre at øyehelseteamene har alt de trenger for å kunne gjennomføre et større antall operasjoner. Gaven din støtter også vårt arbeid for å fremme gode hygienerutiner som er effektive tiltak både mot korona og trakom.

Din støtte i dag hjelper barn som venter på bli satt fri fra smertene ved øyesykdommen trakom.

Aboubakar ser på kameraet med smertefulle øyne

Akkurat nå er det mange barn i Kamerun som trenger behandling for trakom.

Aboubakar led av same sykdom som Gamangassou. Hans øyne begynte å verke da han var seks år, og ble stadig verre. Med din hjelp kan vi gi barna den synsreddende behandlingen de desperat trenger.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS