STØTT OSS

Skjenk en gave i testamentet ditt

Ved å gi en gave i testamentet ditt, kan du gi mennesker i fattige land en lysere fremtid.

Ett år gamle Mobwin smiler og ler for kameraet.

Kontakt oss

Kontakt gjerne Sightsavers Norge sin leder Øystein Samnøen for mer informasjon: [email protected].

Alle mennesker burde ha et testament.

Helse, økonomi, alder eller bosted spiller ingen rolle. Det handler om hvordan en vil at livet skal fortsette på jorden, og hvilken glede og fremtidstro en vil at skal komme andre mennesker til gode i livene deres.

Å la Sightsavers være en del av testamentet ditt, er en måte å skape et mirakel for utsatte mennesker. Du kommer til å være med i vårt arbeid med å forhindre og kurere blindhet for mange mennesker i alle aldre, i utsatte områder rundt om i verden. Og i de tilfeller blindheten ikke kan kureres, hjelper du til med å skape et verdig liv for mennesker som lever med nedsatt synsevne. Du er med oss i vårt arbeid i lang tid, og gaven din hjelper oss med å fortsette dette arbeidet.

 

Skoleelever i et klasserom i Malawi, iført knallblå uniformer. Man smiler bredt til kamera.

Hva kan man testamentere?

Alle gaver, store som små, er velkomne. Du kan velge å testamentere hele eller deler av det du eier. Du kan også velge et visst beløp, eller gi bort verdiobjekter som verdipapirer eller fast eiendom.

 

Hvordan skriver jeg et testament?

Først og fremst: det er virkelig ikke vanskelig! Hvis du føler du trenger råd, kan du få det av banken din, av advokatbyråer som jobber med familie-jus, eller på et begravelsesbyrå.

Naomi og Rakonin, unge jenter, sto utenfor og smilte med armene rundt hverandres skuldre.

Hvordan man skaper et testament

Vær tydelig med din vilje

Et testament skal være skriftlig og underskrevet av deg, men også datert og bevitnet. Identifiser gjerne arvingene dine med navn, adresse og personnummer. Hvis du testamenterer til Sightsavers, ta med organisasjonsnummeret vårt (912 388 573).

Få testamentet bevitnet

Et testament skal bevitnes av to personer ved ett og samme tilfelle. De som bevitner skal ikke være i slekt med deg, ikke være mindreårige eller stå under andres forsørgelse, ikke være en nærstående, og de skal ikke arve noe i testamentet.

Du trenger ikke prate om hva som står i testamentet, men de som bevitner det skal vite at det er et testament de bevitner.

Oppbevaring av testament

Oppbevar gjerne testamentet ditt på en trygg plass, for eksempel i en bankboks.

Vi blir svært glad om du lar oss vite at du har testamentert til Sightsavers. Men selv om du gjør dette, er det ingenting du binder deg opp til fra din side. Du kan jo alltid endre testamentet ditt når du måtte ønske.

Det kan også være bra å nevne i testamentet at du vil at de beløp som angis skal justeres i henhold til konsumentprisindeks fastsatt av SCB (KPI), i forhold til datoen testamentet opprettes og datoen for din bortgang.

 

Er det noe du lurer på? Ikke nøl med å ta kontakt med Sightsavers da.

Kontakt oss