STØTT OSS

Her finnes vi

Sightsavers jobber i over 30 land rundt omkring i verden.

skolebarn.

Vi samarbeider med lokale, regionale, nasjonale, og internasjonale organisasjoner og myndigheter.

Med deres hjelp sørger vi for at mennesker får tilgang til øyeundersøkelser og operasjoner, vi deler ut tabletter for å behandle og forebygge sykdommer, vi fremmer økte rettigheter for mennesker med funksjonsnedsettelser, og styrker lokale helsesystemer for å sikre holdbarheten i prosjektene våre.

For øyeblikket har vi prosjekter i Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Tchad, Elfenbeinskysten, Kongo (Kongo-Kinshasa), Etiopia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, India, Jemen, Kenya, Liberia, Malawi, Mali, Moçambique, Nigeria, Pakistan, Republikken Kongo (Kongo-Brazzaville), Senegal, Sierra Leone, Sør-Sudan, Sudan, Tanzania, Gambia, Togo, Uganda, Zambia og Zimbabwe.

En kvinne ser ut som hun er i dype tanker.

Sightsavers gjennom årene

Vi har endret liv verden rundt siden 1950.

Vår historie

Ditt bidrag skaper en fremtid

STØTT OSS

Les mer om arbeidet vårt

En frivillig i Elfenbenskysten lærer hvordan man kan oppdage trakom ved å undersøke øyne til et barn.
sightsavers_news

Oppdateringer for februar: høydepunkter fra rundt om i verden

En oppdatering fra Sightsavers’ India-kontor, som har vunnet flere høyprofilerte priser for sitt humanitære arbeid. Pluss nyheter fra Nigeria, Elfenbenskysten og Senegal.

Carlitos smiles after receiving his new glasses.
sightsavers_news

Oppdateringer for januar: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om en lærer fra Nigeria som har fått opplæring i å undersøke øynene til elvene sine. Pluss oppdateringer fra Mosambik, Uganda og mer.

Naheed, Mahmoud og barnebarna deres smiler.
Sightsavers Reports

Naheeds historie

Naheed er en av de siste pasientene som ble operert som en del av Sightsavers’ Million Miracles-kampanje, som har samlet inn nok midler til å finansiere en million grå stær-operasjoner i landene hvor vi jobber.

To helsearbeidere renser øynene til menn i tradisjonelle afrikanske klær.
sightsavers_news

Oppdateringer for november: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter om et program som har distribuert mer enn 137 000 par briller i åtte land. Pluss oppdateringer fra Guinea, Elfenbenskysten, Mosambik og mer.

En gruppe pasienter i Kenya smiler og ler etter de har gjennomgått grå stær-operasjoner.
sightsavers_news

Oppdateringer for oktober: høydepunkter fra rundt om i verden

I oktober ble det arrangert feiringer i mange av landene hvor Sightsavers arbeider for å markere Verdens synsdag. Pluss nyheter fra Kenya, Mosambik og mer.

A group of women wait for their turn to be screened at a trachoma outreach camp in the Pwani region of eastern Tanzania.
sightsavers_news

Sightsavers inngår samarbeid med den nordiske optikergruppen D & Company

Optikergruppen vil gi kunder muligheten til å donere til Sightsavers for å samle inn penger og øke bevisstheten rundt øyehelseprosjekter over hele verden.

Barn ved en inkluderende skole i Sierra Leone.
Sightsavers Reports

“Vi har lært å behandle alle barn likt”

Sightsavers’ Kate McCoy reiste til Bombali-distriktet nord i Sierra Leone for å se hvordan prosjektet hjelper barn med nedsatt funksjonsevne til å knuse stereotyper.

Baraka leker med en gul ballong.
Sightsavers Reports

Barakas historie

Baraka elsker klemmer, men grå stær gjorde at han ikke kunne se ansiktene til familien sin. Takket fra mennesker som deg kunne vi gjenopprette synet hans.

Winesi ser på kamera.
Sightsavers Reports

Winesis historie

Winesi var blind som følge av grå stær og var avhengig av familien sin. Nå kan han forsørge kona og barna selv takket være en operasjon.