STØTT OSS

Hva vi gjør

Vår visjon er en verden der ingen er blinde av årsaker som kan unngås, og hvor mennesker med funksjonsnedsettelser kan delta i samfunnet på lik linje med alle andre.

På denne siden

Se filmen vår om hva vi gjør

På denne siden

Sightsavers jobber i mer enn 30 land for å forhindre unngåelig blindhet, og for å kjempe for rettighetene til mennesker med funksjonsnedsettelser.

Vi behandler øyesykdommer som grå stær og håndterer svekkende sykdommer, hvorav mange forårsaker synstap. For å gjøre dette samarbeider vi med myndigheter og lokale, nasjonale og internasjonale partnere for å utføre øyeoperasjoner og distribuere behandlinger der det er behov for det.

Vi gjør oss også til talsmenn for rettighetene til personer med synshemming og andre funksjonshemninger, og bidrar til å forbedre lokale helsetjenester slik at de er bærekraftige.

Vi er stolte av å være ledende innen vårt felt. Programmene våre oppnår konsekvent høye ytelsesvurderinger fra Storbritannias «Foreign, Commonwealth and Development Office» (utenriks-, samvelde- og utviklingskontor), og vi er en av den amerikanske evaluatoren GiveWells høyeste verdsatte veldedighetsorganisasjon.


A small pie chart showing 91% coloured in pink, and 9% coloured in yellow.

Hva brukes donasjonene til?

91 % av donasjonene, inkludert donerte forsyninger, går til vårt viktige veldedighetsarbeid, og 9 % hjelper oss med å øke bevissthet om oss og finansiering.

8,8 millioner
grå stæroperasjoner har blitt utført av oss siden 1950
313 000
personer med funksjonsnedsettelser har fått yrkestrening
1.6 milliard
behandlinger distribuert for å forhindre svekkende sykdommer

Dette gjør vi

Et ikon av et øye med en gul pupill.

Synsbeskyttelse

Vi forhindrer synstap og unngåelig blindhet i noen av de fattigste delene av verden ved å behandle tilstander som grå stær og brytningsfeil
Vårt arbeid for å gi syn

Et ikon av et førstehjelpsutstyr med et gult kors.

Å bekjempe sykdom

Vi hjelper til med å behandle og forebygge fem svekkende sykdommer som rammer mer enn en milliard mennesker. Disse er kjent som forsømte tropiske sykdommer.
Om sykdommene

Et ikon med tre personer på rad.

Funksjonshemmedes rettigheter

Vi fremmer likestilling og deltar i kampanjer for funksjonshemmedes rettigheter slik at alle får muligheten til utdanning og tjene til livets opphold.
Slik skaper vi en inkluderende verden

1 / 3

Hvor vi jobber

Sightsavers jobber i mer enn 30 land over hele verden, med hovedfokus på Afrika og Asia.Vi samarbeider med lokale, regionale, nasjonale og internasjonale organisasjoner, myndigheter og ikke-statlige organisasjoner. Med deres hjelp deler vi ut behandlinger for å forebygge sykdom, gjennomfører operasjoner og øyeundersøkelser og gjør oss til talsmenn for rettighetene til mennesker med funksjonsnedsettelser.
Finn ut hvor vi jobber

Hvordan vi drives

Vi vil gjennomføre arbeidet vårt etter de høyeste standarder, og bestreber å være så transparente som mulig slik at du kan være trygg på at gavene dine brukes fornuftig.

Vi kan bare nå våre mål takket være generøsiteten til våre støttespillere.

Hver gave du gir er avgjørende for å nå Sightsavers sitt mål om å eliminere unngåelig blindhet rundt om i verden og forfremme likestilling for funksjonshemmede.

Les om hvordan vi drives


Sightsavers i detalj:

Hvorfor donere til Sightsavers?

Slik gjør gaven din en forskjell