STØTT OSS

Hva vi gjør

Visjonen vår er en verden der ingen er blinde som følge av årsaker som kan forhindres, og hvor mennesker med funksjonsnedsettelser kan delta på lik linje med andre i samfunnet.

Mamadou Samine, en samfunnsdistributør frå Senegal holder en paraply og smiler mot camera.

Synsbeskyttelse

Vi forhindrer synstap og unngåelig blindhet i noen av verdens fattigste land ved å behandle lidelser som grå stær og bekjempe hemmende øyesykdommer.
Vårt arbeid for å beskytte syn

Handikappedes rettigheter

Vi fremmer like muligheter for mennesker med funksjons-nedsettelser, og kjemper for handikappedes rettigheter, slik at alle har en sjanse til å få en utdanning, forsørge seg selv og være lykkelige.
Vår kamp for handikappedes rettigheter

Lokalt arbeid

Vi samarbeider med myndigheter verden over for å takle problemene som er roten til unngåelig blindhet, og vi jobber sammen med lokalsamfunnene for å støtte de menneskene som trenger det mest.
Se hvor vi arbeider

Vi har endret liv verden rundt siden 1950

Vår historie

Sightsavers arbeider i mer enn 30 land på verdensbasis, med fokus på Afrika og Asia.

Vi samarbeider med lokale, regionale, nasjonale og internasjonale organisasjoner, departementer, myndigheter og frivillige organisasjoner. Med deres hjelp distribuerer vi behandlinger for å forebygge sykdom, utfører operasjoner og øyeundersøkelser, kjemper for handikappedes rettigheter og bidrar til å styrke helsesystemer for å skape bærekraftige utviklingsprosjekter. Finn ut hvor vi arbeider.

Vår visjon er en verden der unngåelig blindhet ikke eksisterer, og hvor mennesker med synsnedsettelser  og andre handikap har samme muligheter som alle andre. Vi kan bare oppnå dette ved hjelp av den overveldende gavmildheten til støttespillerne våre. Målet vårt er derfor å være så åpne som mulig slik at du kan være sikker på at pengene dine blir brukt på en fornuftig måte. Les mer om hvordan vi ledes.

Saidi smiler bredt til kamera, i de splitter nye brillene sine.

Hvorfor donere til Sightsavers?

Din støtte kan hjelpe oss å forandre liv verden over.

Se hvordan du kan hjelpe
7,3 millioner
grå stær-operasjoner utført siden 1950
225,000
handikappede mennesker har fått trening for å forsørge selv
1,1 milliard
distribuerte behandlinger for å forhindre hemmende sykdommer

Finn ut mer om oss

En kvinne ser ut som hun er i dype tanker.

Var historie

Sightsavers, opprinnelig kjent som Royal Commonwealth Society for the Blind, ble grunnlagt i 1950. Sightsavers arbeider i dag i mer enn 30 land.

skolebarn.

Her finnes vi

Sightsavers jobber i over 30 land rundt omkring i verden. Vi samarbeider med lokale, regionale, nasjonale, og internasjonale organisasjoner og myndigheter.

Slik ledes vi

Sightsavers er en internasjonal organisasjon som sammen med samarbeidspartnere i utviklingsland jobber for å utrydde alle former for blindhet som kan forhindres, samt fremme like muligheter for personer med funksjonsnedsettelser.