STØTT OSS

Hvorfor donere til Sightsavers?

Finn ut hva vi bruker pengene dine til, og hvordan donasjonene dine kan endre liv.

Saidi smiler bredt til kamera, i sine splitter nye briller.

Hvorfor støtte Sightsavers?

Visste du at 36 millioner mennesker er blinde på verdensbasis, men at 75% av disse tilfellene kunne vært forhindret? Nesten alle de som er berørt bor i utviklingsland, og det tragiske er at de fleste av disse menneskene ikke trengte å bli blinde i det hele tatt.

Sightsavers arbeider i noen av verdens fattigste områder for å beskytte syn, forhindre unngåelig blindhet og for å fremme rettighetene til mennesker med funksjonsnedsettelser.

Hvordan vil det gjøre en forskjell?

Ved å donere til Sightsavers kan du hjelpe å sørge for en grå stær-operasjon eller beskytte en familie eller et helt lokalsamfunn mot sykdommer som forårsaker smertefull og unødvendig blindhet.

Disse operasjonene og behandlingene kan endre menneskeliv. Du kan gi en person uavhengigheten sin tilbake og muligheten til å tjene til livets opphold, eller gjøre det mulig for et barn å gå på skolen og delta på lik linje med andre barn. Støtten din kan virkelig være livstransformerende, og vi er utrolig takknemmelige for at du vurderer å donere til oss.

Hver donasjon hjelper

Sightsavers’ innflytelse og ekspertise

Sightsavers er en ledene interesseorganisasjon som bekjemper blindhet i utviklingsland. Vi arbeider med samarbeidspartnere i mer enn 30 land rundt om i verden for å takle problemene som er roten til unngåelig blindhet, som tilgang til rent vann og utdanning. Vår visjon er, med hjelp av lokalbefolkningen, å styrke helsesystemene for å sikre at de er i stand til å støtte lokalsamfunnene på lang sikt.

Ved hjelp av våre lokale samarbeidspartnere distribuerer vi behandling for sykdommer og utfører operasjoner og øyeundersøkelser. Vi forplikter oss også til å kjempe for rettighetene til mennesker med funksjonsnedsettelser.

Siden 1950 har donasjonene dine gjort det mulig for oss å distribuere 478 millioner behandlinger som beskytter mot elveblindhet, sørget for 7,3 millioner synsopprettende grå stær-operasjoner, og gitt 225,000 mennesker med funksjonsnedsettelser muligheten til å leve et uavhengig liv.

Hvordan samler Sightsavers inn penger?

Vi samler inn penger til arbeidet vårt gjennom sjenerøse bidrag fra støttespillere som deg, inkludert donasjoner, legater og arrangementer.

Vi mottar også penger fra organisasjoner, inkludert bedriftspartnere våre, statlige organer, veldedige stiftelser og andre støtteorganisasjoner.

Vi setter stor pris på våre støttespilleres tillit, og når du bestemmer deg for å støtte oss, gir vi deg en rekke løfter. Les mer i vårt giverløfte

Hvordan bruker Sightsavers pengene?

Hvert eneste øre du gir er avgjørende for å oppnå Sightsavers’ mål om å eliminere unngåelig blindhet og fremme likestilling for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Vi gjør vårt ytterste for å bruke pengene på en fornuftig måte. Vi sørger for at vi har god økonomistyring og jobber for å oppnå endringer som er hensiktsmessige på lang sikt. Du kan finne flere detaljer om hvordan vi bruker pengene i årsrapporten vår.

Ayenyo står ved siden av Lawino og begge smiler til kamera.


For hver krone vi mottar, inkludert donerte forsyninger, går 91% av summen til det livsviktige veldedighetsarbeidet vårt.

Resten hjelper oss å øke bevisstheten rundt arbeidet vårt og finansiering.

Ayenyo står ved siden av Lawino og begge smiler til kamera.

Ønsker du å finne ut mer?

Two buys smile and embrace each other.

Slik ledes vi

Sightsavers er en internasjonal organisasjon som sammen med samarbeidspartnere i utviklingsland jobber for å utrydde alle former for blindhet som kan forhindres, samt fremme like muligheter for personer med funksjonsnedsettelser.

En kvinne ser ut som hun er i dype tanker.

Var historie

Sightsavers, opprinnelig kjent som Royal Commonwealth Society for the Blind, ble grunnlagt i 1950. Sightsavers arbeider i dag i mer enn 30 land.

Mamadou Samine, en samfunnsdistributør frå Senegal holder en paraply og smiler mot camera.

Hva vi gjør

Sightsavers' jobber for å utrydde alle former for blindhet som kan forhindres, samt fremme like muligheter for personer med funksjonsnedsettelser. Finn ut hvor vi arbeider og hvordan vi ledes.

Bidra til forandring – støtt nå!

STØTT OSS