STØTT OSS

Barn som Souleymane kan ikke vente for lenge

Denne julen kan du gi syn i gave til et barn rammet av grå stær. Ved å gi en livsforvandlende synsoperasjon, gir du også muligheten til utdanning.

Vil du hjelpe barn som Souleymane?

STØTT OSS

Åtte år gamle Souleymane stod stille med bøyd hode og holdt fast i faren sin i døråpningen til hjemmet deres i Senegal.

Souleymane hadde lidd av grå stær siden han var liten. Han kunne ikke se godt nok til å gå på skolen, leke eller bevege seg trygt på egen hånd. Andre barn sprang rundt og lo og lekte. Men Souleymane ble værende inne, nesten som om han skjulte seg bak tryggheten pappa representerte.

Pappa fortalte: «Vi hadde håp om at jeg ville finne en løsning en dag. Det var på grunn av det håpet at vi fortsatte å lete etter hjelp, moren hans og jeg. Vi fortsatte å lete overalt, vi gjorde alt vi kunne.»

Sammen med sin kone, Aminata, hadde de gått fra sykehus til sykehus. De stod i kø før daggry i håp om å finne hjelp til sønnen. Men de møtte blindvei etter blindvei. Til slutt ble de fortalt at en øyeoperasjon var det eneste som kunne gjenopprette Souleymanes syn – men å betale for en slik operasjon var helt uoppnåelig for Souleymanes foreldre.

«Jeg hadde ikke penger til behandlingen hans. Jeg føler jeg har ansvaret for å finne en måte å hjelpe ham ut av denne situasjonen. Men jeg kan ikke gjøre noe.»

For fortvilede foreldre kan det å høre om Sightsavers gi nytt håp. For foreldrene til Souleymane startet det hele med Samba, en lokal lærer som hadde deltatt i et inkluderende opplæringsprogram i regi av Sightsavers. Han hadde fått opplæring i å identifisere og undervise barn med synshemming og andre funksjonsnedsettelser. Med Sambas hjelp fikk Souleymane endelig sjansen til å få en livsforvandlende øyeoperasjon.

Barn som Souleymane kan ikke vente for lenge. Grå stær må behandles så tidlig som mulig hvis et barns syn skal bli fullstendig gjenopprettet. Vil du bidra til å gi hjelpen foreldre som Aminata og Mor leter etter på vegne av barnet sitt?

Vil du hjelpe før det er for sent?

STØTT OSS

Dagen etter grå stær operasjonen kunne Souleymane allerede merke bedring i synet. Ansiktet hans lyste opp med et sjenert, men varmt smil – et helt annet uttrykk enn det han hadde før.

Da Souleymane begynte å få synet tilbake, begynte han snart å ta igjen utdannelsen. Foreldrene er henrykte over å se sønnen trives på skolen, lære å lese og skrive og få gode karakterer. «Souleymane ble svekket av synet sitt – men det er fortid nå,» forklarer pappa. «Nå kan han gjenkjenne bokstaver og tall. Hjertet mitt er fylt med glede.»

Moren hans, Aminata, er overlykkelig over forandringen hos sønnen hennes. Nå som synet er bedre, sier hun at Souleymane ikke lenger er isolert fra klassekameratene.

«Nå leker han med andre barn, sykler og spiller til og med fotball. Han sitter ikke alene lenger.»

Ved å finne Souleymane i tide, kunne vi gi ham behandlingen han desperat trengte. Nå kan han leke med venner og gå på skolen, noe som gir ham sjansen til en uavhengig og lys fremtid.

Dessverre er ikke Souleymanes historie unik. Det er fortsatt mange barn i land som Senegal som lider av grå stær, og deres sjanse for en vellykket øyeoperasjon blir mindre etter hvert som de blir eldre. Vil du bidra til å forandre liv ved å gi en gave i dag?

Vil du hjelpe barn som Souleymane?

STØTT OSS