STØTT OSS

Skuespilleren Eoin Macken tar en titt på arbeidet vårt

Skuespilleren Eoin Macken sitter på en benk og smiler.

yehDen irske skuespilleren Eoin Macken reiste nylig til Mosambik med Sightsavers for å lage en dokumentar om det arbeidet vi gjør med å behandle folk med grå stær*.

Eoin spiller for tiden Dr Callahan på NBCs Night Shift, der de filmer The Wedding Invitation. Han fremmer også sin kommende roman, Kingdom of Scars. Men han tok en pause fra sin (veldig!) opptatte timeplan for å besøke Nampula sykehus sentrale synsavdeling og møte noen av pasientene der. Opplevelsen endret hans oppfattelse av utfordringene som mange blinde mennesker og deres familier står overfor i fattigere land. Han fant ut hvor mye en grå stær-operasjons kan endre livet.

«Å være vitne til den grenseløse gleden noen føler når de faktisk kan se igjen, noe jeg alltid har tatt for gitt, er en ydmykende opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme», forteller han. «Sightsavers gir ikke kun tilbake det kostbare synet til folk, men endrer livet deres og livet til familiene og lokalsamfunnene deres. Det er mer en kun evnen til å se; det er som om de gir dem livskraft.»

Vi kommer til å oppdatere nettstedet med mer om Eoins i løpet av de neste månedene – husk å sjekke dette stedet!

*Grå stær er verdens hyppigste årsak til unngåelig blindhet, og tilstanden kan i mange tilfeller behandles med en billig, enkel operasjon som kun tar ti minutter for en voksen. Les mer om grå stær.

Han fant ut hvor mye en grå stær-operasjons kan endre livet

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse
Kirurgene opererte 73 pasienter under treningen.
sightsavers_news

Oppdateringer for juli: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter fra Zambia, hvor kirurger får trening i å operere trakompasienter. Pluss oppdateringer fra Burkina Faso, India and Senegal.

Øyekirurg Dr. Ndalela undersøker øynene til et barn for å se etter tegn på trakom.
sightsavers_news

Antall mennesker i risiko for trakom har falt med 91%

I 2002 var omlag 1,5 milliarder mennesker i risiko for den blindende øyesykdommen. Men nye tall fra Verdens helseorganisasjon viser at dette har falt til rett over 142 millioner mennesker.

A school student in Zambia stands in front of a mural depicting superhero characters from Sightsavers' Super School of 5 programme.
sightsavers_news

Oppdateringer for juni: høydepunkter fra rundt om i verden

Nyheter fra Zambia, hvor Sightsavers’ "Superskole av 5"-program lærer tusenvis av skoleelever om hygiene. Pluss oppdateringer fra Benin, Kenya, Zimbabwe og mer.