STØTT OSS

Skuespilleren Eoin Macken tar en titt på arbeidet vårt

Skuespilleren Eoin Macken sitter på en benk og smiler.

yehDen irske skuespilleren Eoin Macken reiste nylig til Mosambik med Sightsavers for å lage en dokumentar om det arbeidet vi gjør med å behandle folk med grå stær*.

Eoin spiller for tiden Dr Callahan på NBCs Night Shift, der de filmer The Wedding Invitation. Han fremmer også sin kommende roman, Kingdom of Scars. Men han tok en pause fra sin (veldig!) opptatte timeplan for å besøke Nampula sykehus sentrale synsavdeling og møte noen av pasientene der. Opplevelsen endret hans oppfattelse av utfordringene som mange blinde mennesker og deres familier står overfor i fattigere land. Han fant ut hvor mye en grå stær-operasjons kan endre livet.

«Å være vitne til den grenseløse gleden noen føler når de faktisk kan se igjen, noe jeg alltid har tatt for gitt, er en ydmykende opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme», forteller han. «Sightsavers gir ikke kun tilbake det kostbare synet til folk, men endrer livet deres og livet til familiene og lokalsamfunnene deres. Det er mer en kun evnen til å se; det er som om de gir dem livskraft.»

Vi kommer til å oppdatere nettstedet med mer om Eoins i løpet av de neste månedene – husk å sjekke dette stedet!

*Grå stær er verdens hyppigste årsak til unngåelig blindhet, og tilstanden kan i mange tilfeller behandles med en billig, enkel operasjon som kun tar ti minutter for en voksen. Les mer om grå stær.

Han fant ut hvor mye en grå stær-operasjons kan endre livet

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse
Sia og barna hennes smiler etter en øyescreening i Liberia.
sightsavers_news

Tilbakeblikk på 2019: hva vi oppnådde

Det har vært et nytt banebrytende år for Sightsavers. Finn ut hva vi har holdt på med, fra å lansere nye programmer og arrangere høyprofilerte utstillinger til å møte dronningen.

A woman has her eyes checked by an eye health worker in an outdoor screening camp in India.
sightsavers_news

Sightsavers utnevnt som den mest kostnadseffektive hjelpeorganisasjon innen helse

Hjelpeorganisasjonsevaluatoren ImpactMatters har gitt Sightsavers fem stjerner for kostnadseffektivitet – den høyeste poengsummen mulig.

People getting off a boat at a dock.
sightsavers_news

Halvering av blindhet i avsidesliggende Sundarbans

I denne avsidesliggende mangrove-regionen i Øst-India var én av 50 mennesker blinde. Men et Sightsavers-prosjekt har transformert øyehelse i området og endret tusenvis av liv.