STØTT OSS

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for tilgjengelighetsverktøy

Et Sightsavers-verktøy som gir veiledning til myndigheter, helsepersonell og utviklingsorganisasjoner om utvikling av tilgjengelighetsstandarder og vurdering av helseinfrastruktur har vunnet en innovasjonspris.

Zero Project-prisen anerkjenner innovativ politikk og praksis som forbedrer livene og støtter rettighetene til mennesker med funksjonshemminger. Årets tema var tilgjengelighet, og Sightsavers var en av 76 vinnere fra 381 nominasjoner.

Siden lanseringen i 2018 har Sightsavers brukt tilgjengelighetsstandardene og revisjonsverktøyet til å lære opp mer enn 200 medlemmer av organisasjoner av mennesker med funksjonshemminger, myndigheter og privat sektor, gjennomføre tilgjengelighetsrevisjoner i 50 sykehus i åtte land, og fullføre viktige tilgjengelighetsrenoveringer i 16 helseinstitusjoner.

Andrea Pregel, Sightsavers’ globale tekniske leder for inkluderende helse, som koordinerte prosjektet, sier: “Vi er utrolig glade og ydmyke over å motta denne prisen. Det er et resultat av en felles innsats i organisasjonen, ettersom mange mennesker dedikerte sin tid og energi til å utvikle verktøyet, og enda flere bruker verktøyet i felten sammen med våre fantastiske partnere.

“Vi mener at gode ideer bør deles, og det er derfor tilgjengelighetsstandardene og revisjonsverktøyet er tilgjengelige for alle på nettet. Mer enn 1000 mennesker har allerede lastet det ned, og vi vet at det allerede har blitt brukt i mange land. Håpet vårt er at verktøyet vil gjøre det mulig for utviklingssamfunnet – fra små lokalsamfunnsbaserte organisasjoner til store multilaterale givere – å inkorporere tilgjengelighet i arbeidet sitt, og forfremme rettferdig tilgang til helsetjenester for mennesker med funksjonshemninger rundt om i verden.”

Verktøyet er også tilpasset for å vurdere tilgjengeligheten til det bredere byggemiljøet utover helseinstitusjoner. Det Sightsavers-støttede Inclusive Futures-initiativet har produsert praktisk veiledning for å hjelpe ledere, HR-ledere og eiendomsforvaltere med å fremme inkluderende arbeidsområder.

Zero Project 2022-vinnerne vil motta sine priser på Zero Project-konferanse, som holdes på FNs kontor i Wien i februar. Du kan se arrangementet på nettet fra 12.–25. februar 2022 på Zero Projects nettsted.

Innholdet i tilgjengelighetsverktøyet delt på et bord, inkludert tilgjengelighetsstandarder, sjekkliste, et målebånd, penn og USB-minnepinne.

Prisvinnende ressurspakke

Det prisbelønte verktøyet inkluderer trinnvise veiledninger for å gjennomføre en revisjon av helseinstitusjoner, anbefalinger om tilgjengelighetsstandarder og eksempler på beste praksis.

Om revisjonsverktøyet

Se alle nyhetsartikler

Nyheter fra Sightsavers

Flere nyheter

Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.