STØTT OSS

Sightsavers og partnere lanserer et inkluderings- og arbeidsrettighetsprogram til 6 millioner USD

Et program på 6 millioner USD støttet av Sightsavers har som mål å øke inkluderingen av mennesker med nedsatt funksjonsevne, spesielt kvinner, og forbedre arbeidsrettighetene i to store kenyanske firmaer.

Global Labor Program, en del av Inclusive Futures-initiativet, er finansiert av US Agency for International Development (USAID). Det vil samarbeide med East African Breweries Limited (EABL), eid av Diageo, og Coca-Cola Beverages Africa (Kenya) for å sikre at inkludering og arbeidsrettigheter er en sentral del av selskapenes forsynings- og distribusjonskjeder.

De to selskapene antas å støtte ansettelse av 47 000 bønder, mer enn 9 000 distribusjonsarbeidere og rundt 65 000 forhandlere.

Simon Brown leder Sightsavers’ arbeid med å fremme inkludering og økonomisk myndiggjøring av mennesker med nedsatt funksjonsevne. Han sier: “Jeg er begeistret over at vi har sikret mer enn 6 millioner USD for å prøve å endre måten store bedrifter jobber på. Det er et veldig modig program: Det vi lærer vil ikke bare være til nytte for mennesker som ofte er marginalisert, men alle som jobber i forsynings- og distribusjonskjeder. Og forhåpentligvis vil alle store bedrifter være oppmerksomme og gjenskape tilnærmingen.”

Det femårige programmet bygger på eksisterende arbeid fra Inclusive Futures, finansiert av britisk bistand i samarbeid med EABL, som ga bønder med nedsatt funksjonsevne ferdigheter og ressurser til å levere sorghum-avlinger for å brygge pilsner.

Sightsavers’ nasjonale direktør i Kenya, Moses Chege, forklarer at kvinner, mennesker med nedsatt funksjonsevne og unge mennesker ofte opplever  forskjellsbehandling på jobb, til tross for globale forbedringer i arbeidsrettighetslovgivning og -politikk. Han sier: “Det vi oppnår vil bli brukt til å demonstrere for industrier og myndigheter hvordan man kan forbedre sysselsettingen til mennesker med nedsatt funksjonsevne, samt demonstrere hvordan arbeidstakerrettigheter kan styrkes for alle.”

For mer informasjon om Inclusive Futures, se www.inclusivefutures.org.

Hvem er involvert i initiativet?

Global Labor Program – Inclusive Futures er et samarbeid mellom åtte kenyanske og globale organisasjoner: Central Organization of Trade Unions Kenya, Equal Rights Trust, Innovations for Poverty Action, Kenya Female Advisory Organization, LINC, Sightsavers, Ulula og United Disabled Persons of Kenya. Programmet skal også få støtte fra Light for the World og The Syngenta Foundation.

Jeniffer er en av flere bønder med nedsatt funksjonsevne som deltok i et Inclusive Futures-prosjekt finansiert av britisk bistand. Dette prosjektet utvides med finansiering fra USAID. © East African Breweries Ltd
Jeniffer er en av flere bønder med nedsatt funksjonsevne som deltok i et Inclusive Futures-prosjekt finansiert av britisk bistand. Dette prosjektet utvides med finansiering fra USAID. © East African Breweries Ltd

Se alle nyhetsartikler

Nyheter fra Sightsavers

Flere nyheter

Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.