STØTT OSS

Sightsavers publiserer ny øyehelseforskning i samarbeid med RSTMH

Sightsavers har publisert en samling av forskning om øyehelse i et høyt profilert tidsskrift. Dette viser hvordan ikke-statlige organisasjoner kan generere bevis av høy kvalitet gjennom sine programmer.

Forskningssupplementet – det første i en tredelt serie – finnes i International Health, et fagfellevurdert tidsskrift med fokus på global helse som utgis to ganger i måneden. Det er utgitt av Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene (RSTMH).

Artiklene i samlingen bygger på bevis og lærdom fra 12 land, og utforsker øyehelseintervensjoner, programmer og retningslinjer. Supplementet har som mål å gi kontekst rundt øyehelse, bidra til å informere og forme fremtidige øyehelseprogrammer, og støtte regjeringer i å ta politiske valg og levere inkluderende øyepleie av høy kvalitet.

Artiklene dekker emner inkludert forholdet mellom synshemming og angst/depresjon; rollen til digital teknologi i å forbedre pasientdata og håndtere grå stær hos barn; og hvordan lærere kan bidra til å identifisere synsproblemer hos elever.

Ytterligere to supplementer, som utforsker nøkkelforskning fra Sightsavers’ Ascend West and Central Africa-program og Accelerate-program, vil bli publisert i tidsskriftet senere i år.

Sightsavers støtter forskning innen øyehelse, neglisjerte tropiske sykdommer, utdanning og sosial inkludering. Forskning, data og bevis av høy kvalitet er avgjørende for å hjelpe oss med å levere strategien og programmene våre. Besøk vårt forskningssenter for informasjon om våre siste prosjekter og publikasjoner.

Du kan finne ut mer ved å se videoen (på engelsk) nedenfor, der Sumrana forklarer mer om øyehelsesupplement.

En øyehelsearbeider lyser en lommelykt inn i en kvinnes øyne for å se etter øyeproblemer. Hun har på seg et fargerikt rosa hodeskjerf.

Mer om forskningen

Forskningsartiklene, som fokuserer på øyehelse, og som er publisert som et spesialsupplement i tidsskriftet International Health.

Les forskningen på nettet

Se alle nyhetsartikler

Nyheter fra Sightsavers

Flere nyheter

Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.