STØTT OSS

Sightsavers publiserer ny øyehelseforskning i samarbeid med RSTMH

Sightsavers har publisert en samling av forskning om øyehelse i et høyt profilert tidsskrift. Dette viser hvordan ikke-statlige organisasjoner kan generere bevis av høy kvalitet gjennom sine programmer.

Forskningssupplementet – det første i en tredelt serie – finnes i International Health, et fagfellevurdert tidsskrift med fokus på global helse som utgis to ganger i måneden. Det er utgitt av Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene (RSTMH).

Artiklene i samlingen bygger på bevis og lærdom fra 12 land, og utforsker øyehelseintervensjoner, programmer og retningslinjer. Supplementet har som mål å gi kontekst rundt øyehelse, bidra til å informere og forme fremtidige øyehelseprogrammer, og støtte regjeringer i å ta politiske valg og levere inkluderende øyepleie av høy kvalitet.

Artiklene dekker emner inkludert forholdet mellom synshemming og angst/depresjon; rollen til digital teknologi i å forbedre pasientdata og håndtere grå stær hos barn; og hvordan lærere kan bidra til å identifisere synsproblemer hos elever.

Ytterligere to supplementer, som utforsker nøkkelforskning fra Sightsavers’ Ascend West and Central Africa-program og Accelerate-program, vil bli publisert i tidsskriftet senere i år.

Sightsavers støtter forskning innen øyehelse, neglisjerte tropiske sykdommer, utdanning og sosial inkludering. Forskning, data og bevis av høy kvalitet er avgjørende for å hjelpe oss med å levere strategien og programmene våre. Besøk vårt forskningssenter for informasjon om våre siste prosjekter og publikasjoner.

Du kan finne ut mer ved å se videoen (på engelsk) nedenfor, der Sumrana forklarer mer om øyehelsesupplement.

En øyehelsearbeider lyser en lommelykt inn i en kvinnes øyne for å se etter øyeproblemer. Hun har på seg et fargerikt rosa hodeskjerf.

Mer om forskningen

Forskningsartiklene, som fokuserer på øyehelse, og som er publisert som et spesialsupplement i tidsskriftet International Health.

Les forskningen på nettet

Se alle nyhetsartikler

Nyheter fra Sightsavers

Flere nyheter

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.

The Queen smiles as she greets staff.
sightsavers_news

Sightsavers hedrer dronning Elizabeth II

Vi er svært takknemlige og privilegerte som har hatt dronningens beskyttelse, og vi kondolerer til den britiske kongefamilien og alle menneskene som står henne nærmest.

Jeniffer er en av flere bønder med nedsatt funksjonsevne som deltok i et Inclusive Futures-prosjekt finansiert av britisk bistand. Dette prosjektet utvides med finansiering fra USAID. © East African Breweries Ltd
sightsavers_news

Sightsavers og partnere lanserer et inkluderings- og arbeidsrettighetsprogram til 6 millioner USD

Global Labor Program, en del av Inclusive Futures-initiativet, har som mål å øke inkluderingen av mennesker med nedsatt funksjonsevne og å forbedre arbeidstakerrettighetene i to store kenyanske firmaer.