STØTT OSS

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Et Sightsavers-støttet inkluderingsprosjekt som fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal har vunnet en global pris.

Zero Project-prisene anerkjenner innovative inkluderingsprosjekter for funksjonshemmede over hele verden. Det kunngjøres i forkant av den internasjonale dagen for mennesker med funksjonshemminger 3. desember.

Sightsavers’ program for statsborgerskap og politisk deltakelse, finansiert av Irish Aid, adresserer mangelen på representasjon og deltakelse av funksjonshemmede i det sivile og politiske liv i fire regioner i Senegal (Dakar, Louga, Kaolack og Kaffrine), og to regioner i Kamerun (Centre og Far North).

Prosjektet har som mål å styrke mennesker med funksjonsnedsettelser i lokal styring og ledelse. Det var svært få personer med nedsatt funksjonsevne i beslutningstakende stillinger da prosjektet startet i 2017. I dag er 204 personer med nedsatt funksjonsevne enten valgt til kommunestyremedlemmer, parlamentarikere, senatorer eller offisielle representanter i lokale arbeidsgrupper, eller de har vært oppført på politiske partilister i en stilling som er valgbar for første gang.

Fatoumata Diouf, Sightsavers’ regionale direktør for Vest-Afrika, sier: “Vi er svært glade for å motta denne prisen. Mennesker med nedsatt funksjonsevne blir ofte forhindret fra å hevde rettighetene sine i det offentlige og politiske liv. Dette prosjektet har gjort betydelige fremskritt for å adressere dette i Kamerun og Senegal. Ved å støtte funksjonshemmede til å delta, vil det sikre at lokale tjenester er inkluderende og reflekterer deres behov.”

Laurene Leclercq, Sightsavers’ globale tekniske leder for utdanning og sosial inkludering, sier: “Rettighetene til mennesker med funksjonshemming til å være med i beslutningsprosesser på alle nivåer er avgjørende hvis de skal kunne påvirke politikk som handler om livene deres. Det er derfor vi ser frem til å skalere opp dette prosjektet med regjeringene i Kamerun og Senegal. Begge land har bedt om vårt støtte for å utvide arbeidet.”

Mennesker med nedsatt funksjonsevne mangler ofte legitimasjon som kreves for å stemme. Dette er grunnen til at prosjektet har støttet dem til å skaffe offisielle dokumenter. Kvinner med nedsatt funksjonsevne møter ofte ytterligere diskriminering. Prosjektet har derfor også støttet nettverksbygging mellom kvinner med nedsatt funksjonsevne og kvinnelige ledere og politikere.

Zero Project-prisene vil bli delt ut på Zero Project-konferansen i Wien i februar 2023.

Se alle nyhetsartikler

Nyheter fra Sightsavers

Flere nyheter

Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.

The Queen smiles as she greets staff.
sightsavers_news

Sightsavers hedrer dronning Elizabeth II

Vi er svært takknemlige og privilegerte som har hatt dronningens beskyttelse, og vi kondolerer til den britiske kongefamilien og alle menneskene som står henne nærmest.