STØTT OSS

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers Bangladesh markerer 50 års arbeid for å beskytte synet og kjempe for funksjonshemmedes rettigheter.

Siden 1973 har Sightsavers og partnere utført mer enn to millioner grå stæroperasjoner i Bangladesh, utført 24 millioner øyeundersøkelser og støttet 10 000 personer med nedsatt funksjonsevne til å få utdanning og yrkesopplæring.

Denne milepælen feirer også Sightsavers sitt arbeid for å styrke landets helsevesen. Sightsavers hjelper med å trene helsepersonell og samfunnsfrivillige, samt med å skape partnerskap med myndigheter, lokale organisasjoner og lokalsamfunn.

Sightsavers’ administrerende direktør Caroline Harper og ansatte fra Bangladesh fikk besøk av spesielle gjester på Pan Pacific Sonargaon Hotel i Dhaka for å markere 50-årsjubileet. Dette inkluderte Planning Minister MA Mannan MP og Social Welfare State Minister Md. Ashraf Ali Khan Khasru MP.

Sightsavers’ administrerende direktør, Dr Caroline Harper, sa: “Jeg takker våre dedikerte partnere og ansatte, og alle de som har bidratt til Sightsavers sitt arbeid i Bangladesh de siste 50 årene.

“Jeg er så stolt over det som har blitt oppnådd de siste fem tiårene – så mange liv har blitt forvandlet av arbeidet med å forbedre øyehelse og setter funksjonshemmedes rettigheter i fokus. Vi vil fortsette med vårt samarbeid for å få til enda mer positiv endring og et inkluderende samfunn bygd for alle.”

Se videoen (på engelsk) nedenfor for å finne ut mer om arbeidet vårt i Bangladesh.

Et nærbilde av en pasients ansikt som viser melkeaktig grå stær i øynene deres.

Hva er grå stær?

Grå stær er en av hovedårsakene til blindhet i Bangladesh. Finn ut mer om dette og vanlige symptomer på grå stær, og hvordan de kan behandles.

Lær om grå stær

Se alle nyhetsartikler

Nyheter fra Sightsavers

Flere nyheter

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.

The Queen smiles as she greets staff.
sightsavers_news

Sightsavers hedrer dronning Elizabeth II

Vi er svært takknemlige og privilegerte som har hatt dronningens beskyttelse, og vi kondolerer til den britiske kongefamilien og alle menneskene som står henne nærmest.