STØTT OSS
Sightsavers Reports

World NTD Day: høydepunkter fra rundt omkring i verden

Kigali Convention Center i Rwanda lyser opp i lilla for World NTD Day.

30. januar 2022 feiret Sightsavers’ ansatte over hele verden World NTD Day for å anerkjenne fremskritt i kampen mot forsømte tropiske sykdommer (NTDer) og oppfordre det globale samfunnet til å eliminere disse sykdommene.

For å markere dagen arrangerte Sightsavers’ landskontorer feiringer, og helsearbeidere reiste ut for å tilby pop-up-klinikker. Monumenter og bygninger rundt om i verden ble også opplyst i oransje og lilla, inkludert Kigali konferansesenter i Rwanda.

Tusenvis av mennesker viste sin støtte på nettet, med mer enn 300 innlegg på Sightsavers’ sosiale medievegg. Denne nettplattformen gjorde det mulig for globale støttespillere, regjeringer, givere og partnere å dele sine budskap om engasjement og oppmuntring ved å bruke hashtaggene #BeatNTDs og #PlayYourPart.

Dagen markerte også lanseringen av kampanjen 100% Committed, som oppfordrer regjeringer og andre organisasjoner til å nedtegne nye forpliktelser for å bekjempe NTDer ved å signere Kigali-erklæringen.

Her kan du se hvordan Sightsavers markerte årets arrangement over hele verden.

Vår sosiale medievegg

Sightsavers’ sosiale medievegg inkluderte videoer, bilder og støttende meldinger om å bekjempe NTDer. Videoen ovenfor viser høydepunktene.

Se på medieveggen
En gruppe menn og kvinner som fremfører en tradisjonell dans, akkompagnert av trommeslagere.

Ghana

En gruppe menn og kvinner som fremfører en tradisjonell dans, akkompagnert av trommeslagere.
I Accra, den ghanesiske hovedstaden, kom Sightsavers-ansatte og helsepersonell sammen for en livlig og fargerik feiring. Arrangementet involverte taler, dans og dramatiske forestillinger fra University of Ghanas School of Performing Arts. Medisinstudenter ble også med på festlighetene ved å vifte med plakater for å vise sin støtte til eliminasjonen av forsømte tropiske sykdommer.
En stor gruppe ansatte og helsearbeidere samles ute til gruppefotografering.

Uganda

Hvilken bedre måte å feire enn å hjelpe mennesker som er berørt av NTDer? Dette var tilnærmingen til helsearbeidere i Uganda, som brukte dagen på å finne og behandle flere personer med lymfatisk filariasis.

En av pasientene som ble behandlet ved Adiel helsesenter var Oloya Vincent. Oloya sa: “Vi kan ikke hvile enda! Vi er fortsatt forpliktet til å eliminere disse forferdelige sykdommene i løpet av vår livstid.”

Andre steder i Uganda fikk kirurger oppfriskningsopplæring for å hjelpe dem med å utføre kirurgi mot avansert trakom.

Tre personer står sammen om natta foran Nigerias Unity-fontene, som er lyst opp i lilla

Nigeria

Tre personer står sammen om natta foran Nigerias Unity-fontene, som er lyst opp i lilla
Feiringen i Abuja innebar å lyse opp Unity-fontenen, et arrangement hvor flere Sightsavers-ansatte deltok, blant annet Esther Bature, Adebiyi Adeniran og Eno Udongo. På en ministeriell pressekonferanse snakket politikere om hvor viktig det er å bekjempe NTDer og diskuterte planer for å forbedre vann, sanitæranlegg og hygiene. Mange mindre arrangementer fant sted i lokale distrikter. I delstaten Sokoto holdt Sightsavers-teamet og partnere møter for å oppmuntre sykepleiere og andre helsearbeidere til å bli ambassadører og spre budskapet om å eliminere NTDer. Se på en kort film som viser høydepunkter
En gruppe utøvere paraderer ute med tradisjonelle instrumenter og klær.

Elfenbenskysten

Helsearbeidere markerte dagen ved å besøke lokalsamfunn i byen Korhogo, hvor de kunne identifisere personer som trengte behandling for spedalskhet, skabb og lymfatisk filariasis. Denne undersøkelsen ble akkompagnert av NTD Scientific Days ved Korhogo University, som involverte mer enn 50 vitenskapelige presentasjoner om ulike sykdommer.

Feiringen kulminerte i et arrangement på Womiegnon Cultural Center for å øke bevisstheten om spedalskhet og andre NTDer. Arrangementet inkluderte taler fra tjenestemenn, sammen med bønner og tradisjonelle opptredener.

Sightsavers' Expo-stand, med informasjonstavler, behagelig belysning og komfortable tremøbler.

Dubai

Sightsavers' Expo-stand, med informasjonstavler, behagelig belysning og komfortable tremøbler.
Sightsavers lanserte en stand på Dubai Expo for å vise frem innovativt arbeid for å bekjempe NTDer. Utstillingen er en del av Global Best Practice-programmet på Dubai Expo og viser hvordan Sightsavers og partnere bruker mobilteknologi for å bekjempe sykdommer som trakom og elveblindhet. Apper som TT Tracker hjelper kirurger med å samle inn og analysere informasjon om trakomoperasjoner slik at pasientene får den etterbehandlingen de trenger. (Bilde © Expo 2020 Dubai)

Andre arrangementer rundt om i verden

Les mer om vårt arbeid

Her finnes vi

Nye historier

Nora lærer Glory, en av elevene sine, hvordan man regner.
Sightsavers Reports

Vi skal... sørge for at førskoler er inkluderende

I Malawi jobber vi med partnere for å sikre at små barn med nedsatt funksjonsevne kan lære, leke og utvikle seg sammen med jevnaldrende.

Lær om sykdommen
Sightsavers Reports

Hvordan Mali overvant tre store utfordringer og eliminerte trakom

Sightsavers’ Boubacar Morou Dicko deler hindringene Mali møtte på veien mot å eliminere trakom, og hvordan landet klarte å overvinne dem.

Et nærbilde av en kvinne som får øynene undersøkt for trakom.
Sightsavers Reports

Trakomeliminering i Benin: “All smerte var borte. Det var som et mirakel!”

Benin er det nyligste landet til å eliminere trakom som fører til blindhet. Her møter vi mennesker som har blitt forvandlet, og de som bidro til å eliminere sykdommen.