STØTT OSS

Sightsavers’ Gertrude Oforiwa Fefoame mottar kvinnepris

Gertrude Oforiwa Fefoame snakker i mikrofon
Gertrude taler på et FN-arrangement.

Sightsavers’ Gertrude Oforiwa Fefoame har blitt tildelt World Blind Union Women’s Empowerment Award for sitt arbeid med å styrke kvinner og jenter med nedsatt funksjonsevne.

Gertrude har mer enn 40 års erfaring innen ledelse, utvikling, programmering og påvirkning. I tillegg til sin rolle som Sightsavers’ rådgiver for sosial inkludering, er hun også medlem av komiteen som overvåker FN-konvensjonen om rettigheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Hun blir anerkjent på toppmøtet for sitt arbeid innen sosial inkludering og rettigheter for funksjonshemmede.

Gertrude sa: “Jeg er overveldet av glede over å motta denne store æren. Jeg kunne ikke ha kommet så langt uten støtte fra min familie, mine venner og mine kolleger. Jeg er spesielt takknemlig for de mange organisasjonene jeg har jobbet med i Ghana og internasjonalt, og også til Sightsavers for deres fenomenale støtte”.

Hun fortsetter: “Jeg dedikerer denne prisen til alle blinde og svaksynte kvinner og jenter som jobber på grasrotnivå for å skape en forandring, og alle kvinner og jenter med nedsatt funksjonsevne som har stått med meg gjennom alle disse årene med arbeid”.

Prisen blir presentert på World Blindness Summit 2021, der Women’s Empowerment Award blir gitt til en kvinne som er blind eller svaksynt og som har gjort et betydelig og fremragende bidrag for å styrke andre kvinner. Getty mottar prisen etter at Women’s Leadership Committee of the World Blind Union (WBU) valgte ut henne gjennom nominasjonsprosessen.

Andrew Griffiths, Sightsavers’ leder for beslutningsvirksomhet, sa: “Jeg er glad for at Gertrude har blitt tildelt World Blind Union Women’s Empowerment Award. Gertrude, gjennom sitt utrettelige arbeid for kvinners og jenters rettigheter, inkludert som medlem av UNCRPD-komiteen, fortjener helt og fullt denne prisen og anerkjennelsen den bringer. Det er et privilegium å jobbe sammen med henne i Sightsavers”.

World Blindness Summit 2021 fant sted forrige måned i Madrid, Spania, og samlet mer enn 4000 mennesker fra 152 land. Toppmøtet fremmer tilgang til utdanning, arbeid, kultur og deltakelse på alle områder av livet for mer enn 285 millioner blinde mennesker over hele verden.

Gertrude Oforiwa Fefoame smiler og holder opp en plakat som sier '#EqualUN for en likestilt verden'.

Et innblikk i FNs komité for rettigheter for funksjonshemmede

Gertrude beskriver sin erfaring fra hennes aller første offisielle komitésamling.

Les historien (på engelsk)

Se alle nyhetsartikler

Nyheter fra Sightsavers
Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

Nora lærer Glory, en av elevene sine, hvordan man regner.
Sightsavers Reports

Vi skal... sørge for at førskoler er inkluderende

I Malawi jobber vi med partnere for å sikre at små barn med nedsatt funksjonsevne kan lære, leke og utvikle seg sammen med jevnaldrende.

Lær om sykdommen
Sightsavers Reports

Hvordan Mali overvant tre store utfordringer og eliminerte trakom

Sightsavers’ Boubacar Morou Dicko deler hindringene Mali møtte på veien mot å eliminere trakom, og hvordan landet klarte å overvinne dem.