STØTT OSS

Ofte stilte spørsmål om Gå100-utfordringen

Gå100-utfordringen vår handler om å oppmuntre folk til å gå turer på til sammen 100 km i oktober for å samle inn penger til synsreddende grå stær-operasjoner. Her er svarene på noen ofte stilte spørsmål om aksjonen.

gå 100 km for sightsavers

Om utfordringen

Hva går aksjonen ut på?

Fellesmålet er å gå 100 km i oktober, men du bestemmer selv hvor langt du vil gå og hvor mye du har lyst til å samle inn ved å invitere dine Facebook-venner til å sponse deg med å nå målet. For å gjøre innsamlingen lettere anbefaler vi å sette opp en egen Facebook Fundraising-aksjon.

Gavene som dine sponsorer bidrar med går uavkortet til Sightsavers og vil redde synet til mennesker Sightsavers møter.

Når begynner utfordringen?

Utfordringen starter kl 12:01 torsdag 1. oktober og slutter kl 23:59 lørdag 31. oktober.

Kan jeg begynne før/etter 1. oktober?

Du kan begynne når du vil. Du trenger ikke å dokumentere distanse overfor oss, men gjerne overfor de som blir med som dine sponsorer, helst fra 1. oktober.

Er 100 km grensen?

Nei! Fellesmålet er 100 km, men hvis du klarer mer er det fantastisk. Hver kilometer du går og hver krone du samler inn bidrar til å forhindre at mange mennesker mister synet.

Kan jeg gjøre noe annet enn å gå på tur?

Klart du kan! Du bestemmer selv hvordan det passer deg å tilbakelegge 100 km. Du kan sykle, løpe, svømme, eller å gå på ski hvis vinteren kommer tidlig der du er! Men de som sponser deg bør vite hva du gjør.

Hvem andre er med?

Vi er veldig heldige å ha en fantastisk gjeng med oss på utfordringen. Etter at du er påmeldt kan du bli medlem i Facebook-gruppen vår for å dele hvordan det går og for å få/gi oppmuntringer. Vi har gjort det samme i England i august.

Hva skjer hvis jeg ikke fullfører utfordringen?

100 km er langt – like mye som å gå fra Oslo til Hamar! Målet er eksempelvis å gå 100 km, men hvis det er en utfordring for deg å nå dette, setter vi uansett stor pris på innsatsen din. Hver krone som samles inn bidrar til å gi grå stær-operasjoner til mennesker som desperat trenger hjelp.

Hold oversikt over hvor langt du har gått

Hvordan holder jeg oversikt over hvor langt jeg har gått?

Det er mange måter å holde oversikt over hvor langt du har gått. Hvis du har en smartklokke eller treningsklokke, kan du laste opp fremgangen din til nettsteder, inkludert strava.com. Du kan også bruke en treningsapp på smarttelefonen din for å spore hvor langt du har gått. På forumet finner du også et dokument du kan printe ut og notere distanse dag for dag.

Kan jeg være med uten å ha smarttelefon eller treningsklokke?

Ja! Vi har et skjema (PDF) som du kan printe ut for å holde oversikt over distansen du har gått for Sightsavers

Innsamling

Hvordan samler jeg inn penger til Sightsavers?

For å samle inn penger trenger du å opprette en Facebook Fundraising-aksjon. Her er noen tips::

 • Gå til  Facebook Fundraising for å opprette en aksjon to start the process of creating a fundraiser
 • Oppdater sluttdato: Vi anbefaler 8. november slik at du har nok tid til å samle inn alle donasjonene fra familie og venner.
 • Oppdater tittelen: ”Ditt navn går 100km for Sightsavers i oktober.”
 • Oppdater beskrivelse: du kan oppdatere ”Hvorfor samler du inn penger?” slik at familie og venner vet hvorfor du går 100 km i oktober.
  eks: ”I oktober vil jeg gå 100 km for å samle inn penger til synsopprettende øyeoperasjoner i regi av Sightsavers. En grå stær-operasjon koster ca 500 kroner, og jeg vil samle inn penger til å dekke fire operasjoner = 2000 kr. Vil du bli med på spleiselaget som sponsor? Velg beløp selv. Gaven din går uavkortet til Sightsavers!”
 • Oppdater coverbilde – føl deg fri til å laste ned et bilde fra vår nettside om du vil.
  Last ned Gå100 grafikk (jpg)
 • Del Facebook Fundraiser-siden din med så mange som mulig av de du kjenner! Du kan bruke et av de følgende bildene for å nå potensielle sponsorer på Facebook-feeden din:
  Last ned ‘Sponsor meg’ foto 1 (png)
  Last ned ‘Sponsor meg’ foto 2 (png)
  Last ned ‘Sponsor meg’ foto 3 (png)
 • Hold Facebook Fundraiser-siden din oppdatert  – Del hvordan det går med utfordringen din. Vi har en rekke bilder du kan laste ned og bruke for å holde vennene dine oppdatert:
  Last ned grafikk ”Jeg har gått 50 km” (png)
  Last ned grafikk ”Jeg har gått 100 km” 1 (png)
  Last ned grafikk ”Jeg har gått 100 km” 2 (png)

Hva er en Facebook Fundraiser?

Det er en funksjon i Facebook for å samle inn penger via Facebook. Det tar bare ett minutt og er gratis! Gavene dine sponsorer bidrar med går uavkortet til Sightsavers.

Kan jeg samle inn gaver offline?

Absolutt!

Pengene kan også Vippses Sightsavers på 533056. Gavekonto: 6001 05 12673

Hvis du vil samle inn donasjoner offline, kan du laste ned og fylle ut sponsorskjemaet, som inneholder info om dette.

Vi håper dette hjelper deg med å nå målet ditt! Hvis det er noe annet du lurer på, må du gjerne sende en e-post til [email protected].