STØTT OSS

Fanget i en verden tåkelagt
av grå stær

Vil du hjelpe et barn som Shahadeb før det er for sent å gjenopprette synet?

Shahadeb etter operasjonen. Nå kan han se klart, her ser han ut av vinduet.

Hver morgen ti år gamle Shahadeb åpnet øynene ble han møtt av en uskarp og slørete verden, mens sollyset trengte gjennom tre-lamellene i hjemmet hans i landlige Bangladesh.

“Jeg kunne ikke se små ting,” husker Shahadeb. «Jeg kunne ikke se noe. Jeg pleide å ha problemer med å bevege meg rundt. Synet mitt var veldig dårlig.”

For barn som Shahadeb vil synstap fra grå stær fange dem i en verden som er vanskelig å navigere i – og det fører ofte til alvorlige begrensninger for fremtidsmulighetene. Shahadeb slet med å lære på skolen fordi han ikke kunne lese bøkene sine. Grå stær fratok Shahadeb barndommen og utdanningen – og satte fremtidige jobbmuligheter i fare.

En enkel operasjon kunne forandre synet hans, men tiden var i ferd med å renne ut. Fordi Shahadebs øyne sendte uskarpe bilder til hjernen, kunne ikke synssenteret utvikle seg ordentlig. Etter ti år var kanskje ikke en grå stær-operasjon nok til å unngå permanent synstap.

Uten støtte fra Sightsavers og våre lokale samarbeidspartnere, kan tusenvis av barn med grå stær slite med synstap resten av livet. Vil du gi en gave nå som kan bidra til en livsforvandlende operasjon for å hjelpe barn som Shahadeb å se klart for første gang?

Vil du hjelpe flere barn som Shahadeb?

STØTT OSS

Heldigvis ble Shahadeb funnet av et lokalt team på et Sightsavers øyeundersøkelsessenter. Diagnosen var enkel: De bekreftet at han hadde grå stær.

Shahadeb trengte grå stær operasjon på begge øynene, men dessverre betydde isolasjonen grunnet COVID-19 at mange av operasjonene våre i Bangladesh ble forsinket. Shahadeb måtte vente seks måneder mellom de to separate operasjonene. Til tross for spenningen under ventetiden, var behandlingen hans svært vellykket.

“Når et barn som før nesten ikke hadde syn – kan se etter å ha blitt operert, er det en svært gledelig opplevelse.”
Dr Nazrul Islam, Shahadebs kataraktkirurg bekrefte

En operasjon for grå stær er starten på en helt ny verden for barn som Shahadeb. For aller første gang kunne Shahadeb se familien sin tydelig.

Dessverre er det tusenvis av barn som venter på sjansen til å bli befridd fra grå stær. Barn som ønsker å oppleve gleden ved å se, være selvstendige og nyte mulighetene som nå åpner seg for Shahadeb.

En gave fra deg i dag kan bidra til å gi et annet barn samme lykke og glede som Shahadeb fikk oppleve. Vennligst gi en gave og hjelp flere barn til å få behandlingen de akutt trenger for å se klart – for aller første gang.

Vil du hjelpe flere barn som Shahadeb?

STØTT OSS