STØTT OSS

Skuespilleren Eoin Macken tar en titt på arbeidet vårt

Skuespilleren Eoin Macken sitter på en benk og smiler.

yehDen irske skuespilleren Eoin Macken reiste nylig til Mosambik med Sightsavers for å lage en dokumentar om det arbeidet vi gjør med å behandle folk med grå stær*.

Eoin spiller for tiden Dr Callahan på NBCs Night Shift, der de filmer The Wedding Invitation. Han fremmer også sin kommende roman, Kingdom of Scars. Men han tok en pause fra sin (veldig!) opptatte timeplan for å besøke Nampula sykehus sentrale synsavdeling og møte noen av pasientene der. Opplevelsen endret hans oppfattelse av utfordringene som mange blinde mennesker og deres familier står overfor i fattigere land. Han fant ut hvor mye en grå stær-operasjons kan endre livet.

«Å være vitne til den grenseløse gleden noen føler når de faktisk kan se igjen, noe jeg alltid har tatt for gitt, er en ydmykende opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme», forteller han. «Sightsavers gir ikke kun tilbake det kostbare synet til folk, men endrer livet deres og livet til familiene og lokalsamfunnene deres. Det er mer en kun evnen til å se; det er som om de gir dem livskraft.»

Vi kommer til å oppdatere nettstedet med mer om Eoins i løpet av de neste månedene – husk å sjekke dette stedet!

*Grå stær er verdens hyppigste årsak til unngåelig blindhet, og tilstanden kan i mange tilfeller behandles med en billig, enkel operasjon som kun tar ti minutter for en voksen. Les mer om grå stær.

Han fant ut hvor mye en grå stær-operasjons kan endre livet

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse
Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.