STØTT OSS
Sightsavers Reports

Emmanuels historie

Møt 65 år gamle Emmanuel, som mistet synet mens han jobbet som fisker.

Hvordan? Som følge av en sykdom som kalles elveblindhet.

Elveblindhet (onchocerciasis) er en sykdom forårsaket av en parasittorm som overføres ved bitt fra knott som formerer seg ved elver. Som navnet tilsier kan elveblindhet føre til synshemming og ofte blindhet.

Da Emmanuel var yngre tjente han til livets opphold ved å fiske i elva Pru i hjembyen Asubende i Ghana, og det er dette som førte til at han ble rammet av elveblindhet. Han sier: “Jeg merket for lenge siden at jeg hadde problemer med øynene, men det startet gradvis. Det var ikke noe som skjedde plutselig, men uke etter uke.”

I tillegg til eventuell blindhet, kan onchocerciasis forårsake intens og uutholdelig kløe som ikke kan stoppes uten behandling. Heldigvis for Emmanuel og andre i landsbyen hans, har sjenerøse bidrag fra mennesker som deg ført til at behandling med Mectizan© nå er tilgjengelig i Asubende, ved hjelp av frivillige som støttes av Sightsavers.

Jeg er allerede rammet av blindhet, men vi beskytter nå de andre, de små

Mectizan© lindrer symptomer, men beskytter også andre mennesker i landsbyen fra å få sykdommen. Takket være behandlingen har Emmanuels symptomer nå avtatt, og han kan igjen jobbe, omgås andre og tjene til livets opphold.

Vil du gi et bidrag i dag for å bidra til at de som trenger behandlingen mest, som Emmanuel, fortsatt kan få den?

 

“Hvis vi ikke beskytter barna mot elveblindhet kan de også bli blinde”

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse

Flere historier

Nora lærer Glory, en av elevene sine, hvordan man regner.
Sightsavers Reports

Vi skal... sørge for at førskoler er inkluderende

I Malawi jobber vi med partnere for å sikre at små barn med nedsatt funksjonsevne kan lære, leke og utvikle seg sammen med jevnaldrende.

Lær om sykdommen
Sightsavers Reports

Hvordan Mali overvant tre store utfordringer og eliminerte trakom

Sightsavers’ Boubacar Morou Dicko deler hindringene Mali møtte på veien mot å eliminere trakom, og hvordan landet klarte å overvinne dem.

Et nærbilde av en kvinne som får øynene undersøkt for trakom.
Sightsavers Reports

Trakomeliminering i Benin: “All smerte var borte. Det var som et mirakel!”

Benin er det nyligste landet til å eliminere trakom som fører til blindhet. Her møter vi mennesker som har blitt forvandlet, og de som bidro til å eliminere sykdommen.