STØTT OSS
Sightsavers Reports

Emmanuels historie

Møt 65 år gamle Emmanuel, som mistet synet mens han jobbet som fisker.

Hvordan? Som følge av en sykdom som kalles elveblindhet.

Elveblindhet (onchocerciasis) er en sykdom forårsaket av en parasittorm som overføres ved bitt fra knott som formerer seg ved elver. Som navnet tilsier kan elveblindhet føre til synshemming og ofte blindhet.

Da Emmanuel var yngre tjente han til livets opphold ved å fiske i elva Pru i hjembyen Asubende i Ghana, og det er dette som førte til at han ble rammet av elveblindhet. Han sier: “Jeg merket for lenge siden at jeg hadde problemer med øynene, men det startet gradvis. Det var ikke noe som skjedde plutselig, men uke etter uke.”

I tillegg til eventuell blindhet, kan onchocerciasis forårsake intens og uutholdelig kløe som ikke kan stoppes uten behandling. Heldigvis for Emmanuel og andre i landsbyen hans, har sjenerøse bidrag fra mennesker som deg ført til at behandling med Mectizan© nå er tilgjengelig i Asubende, ved hjelp av frivillige som støttes av Sightsavers.

Jeg er allerede rammet av blindhet, men vi beskytter nå de andre, de små

Mectizan© lindrer symptomer, men beskytter også andre mennesker i landsbyen fra å få sykdommen. Takket være behandlingen har Emmanuels symptomer nå avtatt, og han kan igjen jobbe, omgås andre og tjene til livets opphold.

Vil du gi et bidrag i dag for å bidra til at de som trenger behandlingen mest, som Emmanuel, fortsatt kan få den?

 

“Hvis vi ikke beskytter barna mot elveblindhet kan de også bli blinde”

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse

Flere historier

Arif sitter overfor moren sin og smiler.
Sightsavers Reports

“Nå vet jeg virkelig hvilken gave synet er”

Arifs liv endret seg da han fikk to grå stæroperasjoner da han var fem år gammel. Vi har fulgt livet hans siden operasjonen – fra å fullføre utdannelsen til å finne jobb som sjåfør.

Shamima og hennes barn Toha i Bangladesh. En ring av små prikker er tegnet rundt ansiktene deres som en illustrasjon.
Sightsavers Reports

Det begynte med en tuk-tuk: Shamimas historie

Shamima har nedsatt hørsel og tale og fikk tilgang til livsforvandlende behandling etter at søsteren hennes hørte om Sightsavers sine gratis øyeleirer.

To kvinner står i et oversvømt område utenfor et hus, hvor de sjekker en myggfelle.
Sightsavers Reports

Å fange den urbane myggen: hvordan vår forskning bekjemper NTD-er

For å kunne bekjempe en sykdom, må en vite hvem som er rammet av den. I Liberia har Sightsavers studert mygg og testet barn for å se hvordan urban migrasjon påvirker spredningen av lymfatisk filariasis.