STØTT OSS
Sightsavers Reports

Emmanuels historie

Emmanuels historie.

Møt 60 år gamle Emmanuel, som mistet synet mens han jobbet som fisker.

Hvordan? Som følge av en sykdom som kalles elveblindhet.

Elveblindhet (onchocerciasis) er en sykdom forårsaket av en parasittorm som overføres ved bitt fra knott som formerer seg ved elver. Som navnet tilsier kan elveblindhet føre til synshemming og ofte blindhet.

Da Emmanuel var yngre tjente han til livets opphold ved å fiske i elva Pru i hjembyen Asubende i Ghana, og det er dette som førte til at han ble rammet av elveblindhet. Han sier: “Jeg merket for lenge siden at jeg hadde problemer med øynene, men det startet gradvis. Det var ikke noe som skjedde plutselig, men uke etter uke.”

I tillegg til eventuell blindhet, kan onchocerciasis forårsake intens og uutholdelig kløe som ikke kan stoppes uten behandling. Heldigvis for Emmanuel og andre i landsbyen hans, har sjenerøse bidrag fra mennesker som deg ført til at behandling med Mectizan© nå er tilgjengelig i Asubende, ved hjelp av frivillige som støttes av Sightsavers.

Jeg er allerede rammet av blindhet, men vi beskytter nå de andre, de små

Mectizan© lindrer symptomer, men beskytter også andre mennesker i landsbyen fra å få sykdommen. Takket være behandlingen har Emmanuels symptomer nå avtatt, og han kan igjen jobbe, omgås andre og tjene til livets opphold.

Vil du gi et bidrag i dag for å bidra til at de som trenger behandlingen mest, som Emmanuel, fortsatt kan få den?

 

Emmanuel walking to the river.

“Hvis vi ikke beskytter barna mot elveblindhet kan de også bli blinde”

Emmanuel walking to the river.

Les mer om arbeidet vårt

Øyehelse

Flere historier

Mwiza sitter utenfor hjemmet sitt og ser trist ut.
Sightsavers Reports

Mwizas historie

Som mange andre åtteåringer elsker Mwiza å spille fotball og leke med bestevennen sin. Men han har trakom, og uten behandling står han i fare for å miste synet.

Gladys Atoo in her Doctor's uniform, smiles at the camera
Sightsavers Reports

Gladys’s historie

Gladys Atto er en ekte hverdagshelt – hun redder syn og bygger langsiktige øyehelsetjenester i Uganda. Hun er en av de talentfulle grå stær-kirurgene som har fått trening takket være støtte fra deg.

Naheed, Mahmoud og barnebarna deres smiler.
Sightsavers Reports

Naheeds historie

Naheed er en av de siste pasientene som ble operert som en del av Sightsavers’ Million Miracles-kampanje, som har samlet inn nok midler til å finansiere en million grå stær-operasjoner i landene hvor vi jobber.