STØTT OSS

Equal World campaign lanserer opprop i forbindelse med Global Disability Summit

Sightsavers’ Equal World kampanjen for funksjonshemmedes rettigheter har lansert en underskriftskampanje som ber regjeringer og globale organisasjoner iverksette tiltak for inkluderende utvikling på Global Disability Summit som arrangeres i Norge i februar 2022.

Global Disability Summit, arrangert av regjeringene i Norge og Ghana samt International Disability Alliance, har som mål å møte de globale behovene til mennesker med funksjonshemminger, og sikre at de er integrert i politikk og lover. Det er verdens største møtepunkt for funksjonshemmede, regjeringer, internasjonale byråer, veldedige organisasjoner og bedriftsledere. Det er en viktig anledning for regjeringer og organisasjoner til å implementere FNs konvensjon om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne (UNCRPD).

Equal World-oppropet oppfordrer globale beslutningstakere til å delta på toppmøtet, samråde og engasjere seg med organisasjoner for mennesker med funksjonshemminger, og foreta ambisiøse, oppnåelige forpliktelser som fremmer inkludering.

Tessa Murphy, internasjonal arrangementsansvarlig i Sightsavers, uttaler: “Global Disability Summit-toppmøtet er en unik mulighet til å adressere ulikhet og fremme funksjonshemmedes rettigheter – men for at det skal skje, må regjeringer og internasjonale organisasjoner ikke bare delta, men sikre at det resulterer i sterke og finansierte forpliktelser for inkludering. Det er også viktig at stemmene til funksjonshemmede og deres representative organisasjoner blir hørt og tatt i betraktning før og under toppmøtet.”

En ung jente står foran en vegg som viser punktskrift alfabetet.

En inkluderende verden nå!

Gjør noe av betydning. Skriv under vårt digitale opprop i forbindelse med Global Disability Summit.

Signer på oppropet

Se alle nyhetsartikler

Nyheter fra Sightsavers
En skolegutt i Kamerun drikker vann i et klasserom etter å ha tatt ormekurmedisin.
Sightsavers Reports

“Jeg har ikke vondt i magen lenger!”

Hør om hvordan Sightsavers jobber med GiveWell for å kontrollere innvollsorm og schistosomiasis, to svært ødeleggende sykdommer som rammer tusenvis av barn i Kamerun.

Fire pasienter venter på trakomoperasjon mens de opprettholder sosial avstand iført verneutstyr og ansiktsmasker.
Sightsavers Reports

Øyehelse og COVID-19: Hva i har lært under pandemien

Gjennom pandemien har prioriteten vår vært å gjenoppta arbeidet raskt og sikkert. Ansatte hos Sightsavers forteller hvordan øyehelseprogrammer har utviklet seg de siste 18 månedene.

Kareen Atekem vises i en gul Sightsavers-topp stående utendørs ved siden av et Sightsavers-kjøretøy.
sightsavers_news

Sightsavers-forsker vinner anerkjennelse for innovativt NTD-prosjekt

Kareen Atekem sitt nye prosjekt for å bidra til å kontrollere og eliminere to neglisjerte tropiske sykdommer har blitt anerkjent av NTD sin konkurranse om Innovasjonsprisen.