STØTT OSS
sightsavers_news

Oppdateringer for oktober: høydepunkter fra rundt om i verden

Nigeria

Lokalsamfunnfrivillig belønnet for sitt arbeid med å bekjempe elveblindhet

En øyehelsefrivillig fra Ushongo som har jobbet med å distribuere medisiner i lokalsamfunnet de siste 20 årene ble hedret av lokale ledere for innsatsen han har gjort for å forebygge og behandle elveblindhet.

Emmanuel Nyamkeen, 54, ble rost for å ha bidratt til å utdanne motvillige landsbyhøvdinger om fordelene ved å dele ut medisiner, noe som har ført til at hele lokalsamfunnet har godtatt behandlingen. Arbeidet har resultert i at han har fått seg jobb som sekretær for høvdingrådet i Mbakuwha, og han ble belønnet med sin egen appelsinhage av den avdøde høvdingen John Apir.

“Høvdingen kom selv å plantet appelsintrærne utenfor boligen min og sa: ‘Du er ikke en Ushongo-mann om du ikke har en frukthage med appelsiner,’” fortalte Emmanuel .

Emmanuel ga frukthagen navnet ‘Mectizan’, etter medisinen som brukes for å beskytte mennesker mot elveblindhet. Han selger nå appelsiner for å spe på inntekten, samt gir dem i gave til besøkende.

Arbeidet hans med å distribuere medisiner støttes av Storbritannias Department for International Development.

Ghana

Ansatte fikk opplæring i å hjelpe pasienter med å håndtere lymfatisk filariasis-symptomer

En gruppe bestående av 125 helsearbeidere, frivillige og lærer har tatt del i et opplæringskurs for å hjelpe pasienter med å håndtere hevelser i armer og bein (kjent som lymfødem), et av hovedsymptomene ved lymfatisk filariasis.

LF smitter gjennom myggbitt og påvirker lymfesystemet. Tilstanden kan forårsake smertefulle hevelser i lemmene og kan føre til funksjonsnedsettelser og misdannelse.

Etter opplæringen fikk deltakerne utdelt vaskebaljer, bøtter, håndklær, antibiotikakremer og andre nødvendigheter, som kan brukes til å hjelpe pasienter med å vaske de berørte lemmene og lindre symptomer.

Et register over lymfødem-pasienter er etablert i området, og 19 helsestasjoner i Bono East-regionen er nå utstyrt for å håndtere lymfødemtilfeller.

Opplæringen har som mål å hjelpe pasienter som 50 år gamle Amina, som har opplevd årevis med stigmatisering og diskriminering på grunn av sykdommen.

“Om jeg hadde lært om disse håndteringsteknikkene tidligere hadde jeg ikke måttet lide så mye som jeg har gjort. Det har vært en utrolig hjelp for meg,” sa hun.

Arbeidet støttes av Henry E Niles Foundation.

Lymfatisk filariasis-pasient Amina sier opplæringen har hjulpet henne med å lindre smertefulle symptomer.

Mali

USAs ambassadør til Mali besøker Sightsavers-prosjekt

Ansatte fra Sightsavers’ inkluderende utdanningsprosjekt i Segou-regionen møtte USAs ambassadør til Mali, Dennis Hankins, da han nylig besøkte området.

Mr Hankins møtte også barn med synsnedsettelser som har dratt nytte av prosjektet, som tar sikte på å forbedre utdanningssystemet i regionen for barn med nedsatt funksjonsevne.

Prosjektet, som finansieres av USAID, skulle egentlig avsluttes i juni 2019, men har blitt forlenget til 2020.

USAs ambassadør Dennis Hankins (i midten) under besøket i Mali.

Zimbabwe

Trakomtrenere fikk trening i forkant av ny medisindistribueringskampanje

Seks provinser i Kadoma har tatt del i en ‘trening for trenere’-seanse for å sikre at øyehelsearbeidere og frivillige er forberedt til en ny medisindistribueringskampanje med oppstart i 2020.

Totalt vil elleve distrikter ta del i kampanjen, som har som mål å distribuere medisiner til lokalsamfunn for å beskytte og behandle mennesker for trakom.

En gruppe kirurger har også fått trening i å gjennomføre operasjoner for avansert trakom. Syv av de elleve kirurgene jobber allerede i felten, og utfører oppsøkende kirurgi i fem distrikter for å sikre at pasienter kan få behandling så nært hjemmet sitt som mulig.

Arbeidet er en del av Accelerate-programmet for å eliminere trakom i flere land innen 2023.

Les mer om arbeidet vårt

Her finnes vi

Se alle historiene fra prosjektene våre

Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.